Zirai ilaç bayilik başvuru şartları 2023, Zirai ilaç bayilik sınavı tarihi 2023, Zirai ilaç bayi açmak için gerekli şartlar, Zirai ilaç bayi açma şartları 2023, Zirai ilaç bayilik yönetmeliği 2023, Zirai ilaç bayilik Sınavı kaldırıldı, Ziraat teknikeri ilaç bayii açabilir mi, Bayilik Sınavı çıkmış sorular 2023, Zirai İlaç Bayilik sınavı çıkmış sorular, Zirai ilaç bayi kazancı gibi konular araştırma yapan kişiler içeriğimizden bilgi alabilirler.
Zirai ilaç bayilik başvuru şartları ve bayilik sınavları 2023 yılında da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi oldukça fazla araştırılıyor. Bu yıl korona virüs nedeniyle zirai ilaç bayilik sınav tarihlerinde değişiklik yapılmasının ardından sınava girecek olan adaylar Bakanlık tarafından sınav tarihleri hakkında bir açıklama bekliyor.
Zirai ilaç bayiliği açarak iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını ve zirai ilaç bayiliği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Zirai ilaç bayilik şartlarını, sınav tarihini ve ücretini, kimler zirai ilaç bayiliği açabilir? gibi konuları sizler için derledik. Zirai İlaç Bayilik Başvuru Şartları:
Zirai ilaç bayilik başvurusunda bulunarak ilaç bayiliği açmak isteyen kişiler öncelikle bayilik başvurusunda istenen gerekli belgeleri temin etmelilerdir. Bitki koruma ürünleri bayilik ya da toptancı veya depo izin belgesi olarak bilinen zirai ilaç bayi açmak için gerekli belgeler:
Belirlenen tarih aralığında ASYM’ye (Ankara Sınav Yönetim Merkezi) internet sitesi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru için tıklayınız. Bakanlık tarafından yine bir tarih açıklandığında sizlere sitemiz üzerinden bilgi vereceğiz.
Zirai ilaç bayilik sınavı, zirai ilaçlar üzerine depolamada faaliyet göstermek ya da satış yapmak isteyen kişilerin katılması zorunlu tutulan sınav olmaktadır. Bu sınavdan geçerli puanı alan adaylar ilaç bayiliğinde faaliyet gösterme hakkına sahip olurlar. Korona virüs sebebiyle tarihleri değişen sınavın ücreti ise 85 TL olmaktadır. Ödemeler sanal pos uygulaması ile kredi kartı ile ödenebilmektedir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi başvurular ASYM’nin internet üzerinden yapılmaktadır. Sınavda başarılı olup bayilik belgesi almaya hak kazanan kişiler belgenin kaç yıl geçerli olduğunu da merak edebilirler. Bayilik ve toptancılık izin belgeleri 5 yıl geçerli olmaktadır. 2023 yılı için yapılacak olan BKÜ (Bitki Koruma Ürünleri) sınavı Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde yapılacaktır.
30 Temmuz tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığının resmi internet süresi üzerinden “Bitki Koruna Ürünleri Bayilik ve Toptancılık” sınavı hakkında paylaşılmış olan duyuru ise aşağıdaki gibidir:
“Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2020 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı ASYM tarafından yapılacaktır.
11 Nisan 2020 Cumartesi günü Ankara’da yapılması planlanan ancak, sınavın tek merkezde ve yoğun katılımlı bir sınav olması ve ülke genelinde COVİD-19 virüsü için alınan tedbirler nedeniyle tarafların karşılıklı onayıyla ileri bir tarihe ertelenmiş olan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı 17.10.2020 tarihinde Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde yapılacaktır.
13.02.2019 tarih ve 30685 sayılı “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik”te belirtilen bitki koruma ürünleri bayilik ve toptancı izin belgesi verilecek kişilerde aranan şartları sınava başvuru yapıldığı tarih itibariyle sağlamadığı halde yanlış beyanda bulunarak sınava giren adayların sınavları başarılı olmuş olsalar bile geçersiz sayılacaktır.”
Zirai ilaç bayiliği ya da toptancılık açmak isteyen kişilere verilecek olan izin belgesi için kişide aranan şart aşağıda sıralanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı ile
Yukarıda sıralanan bu unvanlarına sahip gerçek ya da tüzel kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifler ve birlikler bitki koruma ürünleri (BKÜ) bayilik ya da toptancılık izin belgesi almak için Bakanlığa başvuruda bulunabilmektedir. Bir diğer şart ise; Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan sınavda 100 tam puan üzerinden aday 70 ve üzeri puan alınması gerekmektedir.
“Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelikte” değişiklik yapılmıştır. 18 Temmuz tarihli, 31189 sayılı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir. Değişiklik yapılan bu yönetmeliği görüntülemek için tıklayınız.
Zirai ilaç bayilik sınavı çıkmış sorular, bayilik sınavı çıkmış sorular gibi konular adaylar tarafından sık sık araştırılıyor. Sizler için Bitki koruma ürünleri bayilik sınav konuları bir araya getirdik. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2023 yılı sınav konu dağılımı aşağıda belirtilmiştir.
Bitki koruma ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına etkileri ve korunma yolları
Bitki koruma ürünlerinin uygulamaya hazırlanması, formülasyon şekilleri ve karışabilirlikleri
Tarım ürünlerinde bitki koruma ürünlerinin kalıntı sebepleri ve kalıntının önlenmesi
Bitki koruma ürünlerinde direnç ve yönetimi
Toksikoloji ve ekotoksikoloji
Entegre zararlı yönetimi, entegre ürün yönetimi ve organik tarım
Zirai mücadele ve entegre mücadele teknik talimatları
Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış olan bitki koruma ürünleri, internet aracılığı ile satışları gerçekleştirilemez. Ruhsat sahibi kişi, zirai ilaç ürünlerinin satışını yapabilmek için internet sitesi açılamaz.. İnternet üzerinden tanıtım ve satış yasağı hakkında diğer kurallar ise;
Bitki koruma ürünleri bayilik ve toptancılığı haricinde sitemiz üzerinden iş fikirlerine ulaşabilirsiniz.