tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5871
EURO
36,2971
ALTIN
2.982,78
BIST
9.647,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyatları 2023

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyatları 2023

Tarım Kredi Kooperatifi zirai ilaç fiyat Listesi, Safa Tarım İlaçları Fiyatları, Hektaş Tarım ilaçları Fiyat Listesi, Pas ilacı fiyatları 2023, Koruma Tarım İlaçları fiyat Listesi, Benevia Tarım İlacı fiyatı, Rogor ilaç fiyatı gibi Tarım kredi ilaç fiyatları hakkında bilgi almak için içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi

Tarımsal alanlarda verimin düşmemesi ve mahsulün zarar görmemesi için her türlü haşere, yabancı ot ve zararlılardan toprağı ve üretimi korumak için tarla dezenfekte edilmelidir. Çiftçilere ilaçlayarak mahsullere zarar veren her şeyi zehirlemeye çalışıyorlar. Bu zehrin ürünlere zarar vermemesi için dikkatli çalışmaları gerekir.

Tarım kredi, her türlü tarımsal faaliyet için ürünlerin fiyatlarını ve ayrıca tarımsal zirai ilaçlar için ürünlerin fiyatını veriyordu. Ürünlerin korunması için gerekli olan zirai ilaçlar; Hemen hemen her ilde bulunan satış noktalarında ve çiftlik kredi satış noktalarında bulabilirsiniz. Ayrıca tamamen organik tarım ürünlerini tarımsal kredi birliği pazarlarından, PTT AVM’den online olarak veya Ankara şubelerini ziyaret ederek satın alabilirsiniz.

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi 2023

Tarım Kredi ilaç fiyat listesine aşağıdaki tabloda yer verilmiştir. Bu tabloya göre hangi ilaç kullanılmak isteniyorsa fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi: 

  • Yaprak Bitki: 25 TL ile 50 TL arası
  • Yabancı Ot: 65 TL ile 85 TL arası
  • Sebze, Meyve Mantar: 45 TL ile 50 TL arası
  • Ot İlacı: 65 TL ile 75 TL arası
  • Yabancı Ot: 95 TL ile 105 TL arası
İlaç Adı İlaç Ölçüsü İlacın Kullanım Yeri İlaç Fiyatı
Eftal Afitrid 100 GR Yaprak Bitki 40 TL ile 50 TL arası
Dimetrin 5 LT Yabancı Ot 75 TL ile 100 TL arası
Proneb 800 GR Sebze, Meyve Mantar 50 TL ile 60 TL arası
Tamada 50 GR Ot İlacı 70 TL ile 85 TL arası
Corvette 5 LT Yabancı Ot 120 TL ile 150 TL arası

Tarım İlaçları Nasıl Kullanılır?

Tıpkı her canlının hastalıktan ölmesi gibi, bitkiler de birçok nedenden ötürü hastalıklardan ölebilir. Bitkiler insanlardan ve hayvanlardan daha duyarlı oldukları için her türlü dış etkenlerden gelen zarara karşı çok hassastırlar. Soğuktan, yabani otlardan veya zehirli böceklerden zarar görebilirler. Bitkileri korumak ve zarar görmelerini önlemek için bir dizi ilaç üretime alındı.

Bu ilaçlar yetiştirdiğiniz bitkileri hastalıklardan ve zararlılardan bir ölçüde koruyabilir. Püskürtme yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Bu konulara dikkat ederseniz püskürtme işleminizi başarıyla tamamlayabilirsiniz. Öncelikle kendinizi korumalısınız. Zirai ilaçlardan çıkan zehrin teneke kutu dışından bile vücuda geçmesi mümkündür. Bu nedenle eldiven, maske, şapka ve gözlük olmadan ilaçlamaya başlamamalısınız.

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (Güncel)

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (2023 Güncel)

İkinci olarak püskürtme sürelerine dikkat etmeliyiz. Günün her saati ilaçlama yapılamaz. İlaçlama için öğle güneşi yerine sabah veya akşam saatlerini tercih etmeliyiz. Rüzgarlı havalarda püskürtmemeye dikkat etmelisiniz. Rüzgarlı havada püskürtmeniz gerekiyorsa, arkanızdaki rüzgarla püskürtün. Çünkü rüzgar içeri girerse, sıktığınız ilacı üzerinize getirebilir. İlaçlama işlemine başlarken, bunu nerede yapacağımız, canlıya hangi hastalıkları uygulayacağımız, hangi hastalıkları olduğu, zehirlenmeye neyin sebep olduğu ve hangi türlere dikkat etmeliyiz. (meyve, sebze, arpa vb.)

Ürün seçeneklerine ve tarlanın büyüklüğüne göre aletleri seçmemiz gerekmektedir. İlacı uygulamadan önce ilaçları sıvı ile karıştırıyoruz. Daha sonra gerekli aletlerle uygulanacak tesisin her yerine baskı yaparak işlemimizi gerçekleştiriyoruz. İlacın bitkinin her yerine ulaşması büyük bir sorundur. Dikkatlice püskürtmenizi tavsiye ederiz. Daha önce hiç buharlaşmadıysanız, uzman yardımı veya tavsiye almanızı öneririz. Çünkü bu ilaçlar gerçekten çok fazla zehir içeriyor. Bu hem sizin hem de ilaçladığınız bitkinin sağlığı için gerekli olabilir. Tarımsal kredi birliklerinin güncel fiyatlarına bakabilirsiniz.

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi

İlaçlama için belirli alet ve ekipmanlar gereklidir. Bu malzemeler olmadan ilaçlama işlemi yapılmamaktadır. İlk ve en gerekli ekipman, sıvı ile karıştırılmış ilacın bitkilere püskürtmek için için pülverizatördür. Gerekirse pülverizatörlerden daha küçük boyutlarda atomizörler de kullanılabilir. Bahçenin büyük olasılığına rağmen bu iki alet dışında arkaya veya motorla takılabilen çeşitleri de bulunmaktadır. Toz ilaçlama yapılırken, sıvıyı ilaçlamadan farklı makineler kullanılır.

Tarım Kredi Satış Noktaları

Tarım kredi birlikleri, 1935 yılında kabul edilen 2836 sayılı “Tarım Kredi Kooperatifleri Kanunu” olarak ortaya çıkmış ve daha sonra “Tarım Kredi Kooperatifi” olarak çıkarılarak faaliyete geçmiştir. Daha sonra birçok faaliyette bulundu ve büyüme yoluna girmeyi başardı. Merkez Birliği’ni 17 Mayıs 1977’de kurdular. Kırsal alanlarda çiftçilerin çiftçilik faaliyetlerini daha üst kademelerde yürütmek için tarımsal kredi birlikleri güçlendirilmiş ve satış noktaları oluşturulmuştur.

Ülkeyi baz alırsak; Çiftçilere tarımsal faaliyetlerde ve ürün pazarlama faaliyetlerinde 16 bölge birliği, 186 hizmet ofisi ve 1.625 birim kooperatif aracılığıyla destek sağladı. Aynı zamanda gübre, hayvan yemi, hububat, plastik, lojistik, emeklilik, gıda, sigorta, hayvancılık gibi hizmet veren sektörlere Türkiye Tarım Kooperatifleri çerçevesinde; 683’ü Bölge Birliklerinde, 3.389’u kooperatiflerde, 315’i Merkez Birliğinde ve 2.771’i diğer ortak alanlarda olmak üzere toplam 7.158 kişiye istihdam imkanı sunmaktadır.

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (Güncel)

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (2023 Güncel)

Tarım Kredi, tarımsal çiftçilere hem insan sağlığı hem de normal gıda konusunda destek olmak ve ürünlerini kırsal kesimde satmak amacıyla sanal market ve perakende mağazalar açmıştır. Tarım Kredi yönetiminde tarımsal ürünlerin sunulduğu online ve bireysel marketler bulunmaktadır.

Bu pazarlarda tarımsal çiftçilerin ürünleri organik olarak satılmaktadır. Böylelikle çiftçilere destek verilmiş ve halk organik beslenme faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Tarımsal kredi birlikleri satış mağazaları olarak; Tarım Kredi Birlik Marketlerini örnek verebiliriz. İnternet üzerinden online satış ve sanal market adı altında organik ürünler de satın alabilirsiniz. Tarım Kredi tavuk yemi fiyatlarını görüntülemek için tıklayınız.

Tarım Kredi Birlik Marketleri

Tarım Kredi Birliği Piyasaları, tarımsal çiftçilere ve diğer ortaklıklara ürünlerini satışa sunmak için 2010 yılında Mersin’de kurulan bir şirkettir. Tarım Kredi Kooperatifi Birlik Marketleri 2016 yılında Tekirdağ ili Uzunköprü ilçesinde ham yağ fabrikası, Ankara Etimesgut ilçesinde baklagil fabrikası ve Balıkesir ili Gömeç ilçesinde zeytin ve zeytinyağı işletmesini kurarak ürün pazarlama potasını geliştirdi. Tarımsal kredi birliği piyasalarının önceliği satışlardan kar etmek değil, çiftçiyi olumsuz piyasa koşullarından en aza indirmek ve korumaktır. Satın aldıkları ürünleri piyasa fiyatlarından satın alır ve işleyerek satışa sunar.

Tarım alanında faaliyet gösteren yurttaş çiftçilerden oluşan ekip, ürettikleri mahsulleri temin etmekte ve kurduğu fabrikalarda uygun işlemleri yaparak vatandaşlara kaliteli, ekonomik ve organik gıda satmaktadır. Üretim ve işleme aşamalarından geçen ürünler yemekhaneler, toptancılar, sosyal yardım ve dayanışma kurumlarının yardım sandıkları gibi halka ulaşabilecek şekilde dağıtılır. Tarım Kredi Birliklerinin Merkez Birliği, Bakanlık, Kızılay olmak üzere üç adet ayrı ayrı market şubesi bulunmaktadır.

Tarım Kredi Birlikleri Tesisleri

  1. Ankara Lojistik Depo- Lojistik Şubesi
  2. Bafra Şubesi- Çeltik İşletme Tesisleri
  3. Etimesgut Şubesi- Bakliyat Tesisleri
  4. Gömeç- Zeytin ve Zeytinyağı İşletme Tesisi
  5. Mersin Şubesi- Ticari Depo
  6. Uzunköprü Şubesi- Hamyağ Ayçiçek Yağı Üretim Tesisi
  7. Kırklareli Şubesi- Ayçiçek Yağı Üretim Tesisi
Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (Güncel)

Tarım Kredi Kooperatifi İlaç Fiyat Listesi (2023 Güncel)

Tarım Kredi Birlik Market Ürünleri

  1. Çay
  2. Zeytin
  3. Zeytinyağı
  4. Mısır yağı
  5. Makarna
  6. Bakliyat (nohut, fasulye, pirinç, bulgur, yeşil ve kırmızı mercimek gibi)
  7. Kişisel bakım ve temizlik ürünleri
  8. Gıda yardım paketleri
  9. Kuru üzüm,
  10. Fındık ve fındık ezmesi

bu gibi ürünler Tarım Kredi Birlik Marketlerinde satılmaktadır.

Tarım Kredi Birlik İletişim Adresleri

  1. İletişim Adresi: Genel Müdürlük; Ehlibeyt Mahallesi Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No:100/54 Çankaya / ANKARA 06520
  2. İletişim Telefon Numarası: 0 312 213 98 05
  3. Mail Adresi: iletisim@tarimkredibirlik.com.tr
  4. Sipariş İçin İletişim Numarası: 0 312 281 24 00
  5. Tüketicinin Bilgi Alması İçin Mail Adresi: tuketici@tarimkredibirlik.com.tr
  6. Tüketicilerin Bilgi Alabilmesi İçin Danışma Hattı: 444 18 57

Tarım Kredi Birlik Marketleri PTT Online Satış

Tarım Kredi Birlik Marketleri, halkın ürün satmasını kolaylaştırmak için mevcut yaygın e-ticaret mantığına dayalı olarak PTT Kargo aracılığıyla kişilere ürün satmaktadır. İnternet üzerinden beğendiğiniz ve satın almak istediğiniz ürünü tek tıkla yanınızda getirebilirsiniz.

Tarım kredi birliği ürünlerini çevrimiçi satın almak için web sitesine giriş yaparak ürün siparişi verebilirsiniz. Tarımsal kredi kooperatif ürünlerini Carrefoursa pazarlarında da bulabilirsiniz. Ürünler, yeni bir geliştirme döneminden itibaren Carrefoursa pazarlarında yerini almaktadır. Tarımsal kredi kooperatifi; İlaç ve üretim faaliyetlerine yukarıda yer alan adresler üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ilaçlama ekipmanına ve bitkisel kimyasallara N11, GittiGidiyor ve Hepsiburada sitelerinden de erişebilirsiniz. Fiyat artışı olması durumunda yeni fiyatları siz değerli okuyucularımız ile paylaşacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.