tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5718
EURO
36,3265
ALTIN
2.915,02
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? 2023 Maaşları

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? 2023 Maaşları

Güzellik uzmanı ve estetisyen nasıl olunur sorusu için yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Yazımızın içeriğinde Estetisyen ve güzellik uzmanı arasındaki farktan, uzman estetisyen maaşı ve güzellik uzmanı maaşı gibi konulara ağırlık veriyoruz. Öncelikle bu alanda ilerlemek istiyorsak elbette işi bilmemiz ve bu sektörde tecrübeli olmamız gerekir. “Güzellik Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı ya da Estetisyen olmak için hangi bölüm okunmalı” iş bilgisi için bunları araştırmanız gerekiyor. İçeriğimizde tüm bunların hepsini bulabilirsiniz.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur?

Güzellik uzmanı ve estetisyen nasıl olunur sorunun 2 yanıtı bulunmaktadır. Bunlar:

1)MEB Onaylı Kurslar

Güzellik uzmanı olmak için güzellik dersleri, bireylerin ilk yapması gereken prosedürlerden biridir. Günümüzde güzellik uzmanlık kursları Milli Eğitim Bakanlığı yani MEB tarafından düzenlenmektedir. Buradan mezun olanlar gerekli güzellik salonlarında veya herhangi bir güzellik bakım merkezi ve kozmetik mağazasında onaylı sertifikaları ile çalışabilirler.

Güzellik uzmanlığı kursları da bireylerin bu aşamada bir mesleği uygulamalarına yardımcı olur. Kolay ve uygulamalı olarak alınabilen bu tür güzellik uzmanlık kursları, yılın belirli dönemlerinde açıktır ve bireylerin ilgi duydukları alanda bir mesleği uygulamalarına yardımcı olunmaktadır.

2)Meslek Okulları

Güzellik uzmanı olmak için göz önünde bulundurulması gereken bir diğer durum da meslek okullarıdır. İleride güzellik uzmanı olmak ve güzellik merkezlerinde çalışmak isteyenler adına Anadolu meslek liseleri ve kolejleri var. Bu noktada bireyler hem özünden uzmanlık eğitimi alabilir hem de profesyonel bir şekilde bireylere hizmet edebilirler.

İşkur Güzellik Uzmanlık Kursları, meslek liseleri gibi güzellik ve bakım eğitimi almak isteyenlere ücretsiz veya düşük maliyetli hizmet sunan kurumlar arasında yer alıyor. Bu tür ürünlere ilgi duyan veya güzellik alanında kendini geliştirmek isteyen kişilerin kulaktan dolma veya kötü deneyimlerden çok uzman kişilerden eğitim alması daha faydalıdır.

Güzellik Uzmanı Maaşı 2023

Estetisyenlik mesleğini tercih edenler bu mesleği para kazanmanın yanında sevgi ile yapmalıdır. Bu meslekte başarılı olmanın en önemli şartlarından biri de bu mesleği sevmektir. Bu meslekte insan psikolojisi çok önemli hale geliyor. İyi bir estetisyen insanları anlamalıdır. Bu meslekten çok para kazanmanın yollarından biri de insanlarla iyi ilişkiler sürdürmektir.

Genelde özel sektörde çalışan güzellik uzmanları, kendi güzellik merkezlerini açmanın yanı sıra başka bir merkezde de çalışabilirler. Ancak bunun için MEB tarafından onaylanmış bir güzellik uzmanlığı kursu lisansına sahip olmak gerekmektedir. Özellikle son zamanlarda mesleğe olan ilginin artmasıyla birlikte en çok merak edilen sorulardan biri de alınan maaş sorusudur. Bu noktada bir güzellik uzmanı maaşları 5.500 TL ve 6.500 TL civarlarında olduğunu söyleyebiliriz.

Uzman Estetisyen Nedir?

Güzellik merkezlerinde cilt analizi ve bakımı, profesyonel makyaj, epilasyon, çeşitli vücut işlemlerini yapan ve bu süreçlerde kozmetik bilimi ve teknolojisini kullanarak profesyonel hizmet veren kişidir. Güzellik ve cilt bakımı ürünlerinin günümüz sosyal hesaplarındaki popülaritesi ile güzellik uzmanlığı da popüler hale geldi. Bu noktada bireyler özellikle kadınlar kozmetiklere olan ilgileri ve güzelliğe olan ilgileri nedeniyle güzellik uzmanı olma yolunda bazı adımlar atmaktadır.

Makyajdan anlayan, makyaj yapabilen veya cilt bakımı yapabilen her kişi güzellik uzmanı olamaz. Güzellik uzmanı olmanın gereklilikleri arasında devlet tarafından onaylanmış bir kursa katılmak veya güzellik okullarından mezun olmak yer alır. Olası bir aksilik durumunda kişiler uyguladıkları yanlış cilt bakımı ve makyaj ürünleri ile müşterilerinin sağlığına zarar verebilmektedir.

Güzellik demişken burun estetiğinden bahsetmeden olmaz. 2023 yılı güncel burun estetik fiyatları hakkında bilgi için yazımızı inceleyiniz.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Maaşları

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? 2023 Maaşları

Güzellik Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız meslek liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerinden mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kursların “Güzellik Uzmanlığı” sertifika programlarını tamamlamak yeterli olmaktadır.

Ayrıca belirli özel kuruluşlar tarafından düzenlenen “Güzellik Uzmanlığı” kursuna katılarak uzmanlaşabilirsiniz. Lisede başladığınız bu eğitime üniversitelerin lisans bölümünde “Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği”nde kendinizi geliştirerek devam edebilirsiniz.

Güzellik Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Güzellik uzmanlığı sertifikası alabilmek için öncelikle bu konuda eğitim alması ve ardından bu eğitimin başarıyla tamamlanması gerekir. Bu konuda eğitim veren kurum ve kuruluşlardan yukarıda da bahsettik. Bunlar; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı güzellik kurslarından veya bu alanda eğitim veren okullardan mezun olmak gerekmektedir.

Güzellik Uzmanı Kursları Ne Kadar Sürer?

Güzellik uzmanlığı kurs programının süresi 826 saat 4. seviyedir. Bu süreyi ay olarak hesapladığımızda ortalama 6-7 ay sürmektedir.

Güzellik Uzmanının Görevleri Nelerdir?

  1. Güzellik uzmanı, cildin analizini yapar ve cilt tipine karar verir. Bunun akabinde gerekli cilt işlemlerini (peeling, maske gibi) uygular.
  2. Manikür ve pedikür işlemlerini hijyenik şekilde gerçekleştirir.
  3. Çeşitli zayıflama ekipmanlarını kişinin ihtiyacına göre uygular.
  4. Deneyimli güzellik uzmanları yüze ve vücuda masaj yapar.
  5. Cilt tipine karar verdikten sonra çeşitli maskeler uygular, kırışıklık/çatlak azaltan bazı işlemleri gerçekleştirir.
  6. Yüz tipine ve kişinin isteğine bağlı olarak profesyonel makyaj yapar.
  7. Müşteriye işlem yapmadan önce onun isteğine göre ihtiyaçlarını belirler.
  8. Epilasyon işlemiyle istenmeyen tüylerin giderilmesine yardımcı olur.

Estetisyenlik Kurslarında Neler Öğrenilir?

  1. Hijyen
  2. Kozmetoloji
  3. Müşteri İlişkileri
  4. Kozmetiğin Tarihçesi
  5. Satış Teknikleri
  6. Akneli Cilt Bakımları
  7. Leke Tedavileri
  8. Bitkisel Kök Hücre Bakımları
  9. AHA ve Çeşitleri
  10. Temel Makyaj
  11. Epilasyon
  12. Depilasyon
  13. El–Ayak Bakımı
  14. Salon Açma ve İşletmede Danışmanlık
  15. Anatomi–Fizyoloji
  16. Deri Bilimi
  17. Cilt Analizi ve Cilt Tipleri
  18. Cilt Hastalıkları
  19. Ürün İçerikleri ve Etken Maddeler
  20. Mesleki İngilizce
  21. Tıbbi ve Kozmetik Terimler
  22. Cilt Bakımı
  23. Kür Bakımları
  24. Parafin Bakımı
  25. Kimyasal Peeling
  26. Sağlıklı Beslenme ve Diyet
  27. Vücut Bakımları
  28. Bölgesel İncelme
  29. Klasik Masaj
  30. Lenf Drenaj Masajı
  31. Aromaterapi ve Selülit
  32. Selülit Masajı
  33. Kirpik Perması ve Kaş Kirpik Boyama

Kurs Bittikten Sonra Nerelerde Çalışabilirim?

Güzellik uzmanı ve estetisyenlik kurslarının bitmesini ardından en merak edilen konuların başında Kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim? sorusu gelmektedir.  Güzellik uzmanlığı kursunu tamamlandıktan sonra resmi bir belgesi olan kişiler, hastanelerde ve özel kliniklerde alanında uzman doktorla beraber çalışabilir. Bunun dışında estetisten ve güzellik uzmanları kendi işyerlerini de açabilmektedirler. Kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim?

  • SPA merkezlerinde,
  • Manken ajanslarında,
  • Bay ve bayan kuaförlerinde,
  • Sinema ve televizyon alanlarında,
  • Güzellik merkezlerinde,
  • Kozmetik şirketlerde,
  • Otellerde,
  • Meslek eğitim merkezlerinde

Tüm bunlarında yanında cilt sağlığı ve bakım hizmetlerinde eğitmen olarak da çalışabilirsiniz. Ayrıca kursiyerler uzmanlaşmak istedikleri bölümlerden becerilerine göre eğitim alabilirler. Bunlar profesyonel makyaj, masaj, el-ayak bakımı, kozmetik satışı, kalıcı makyaj, tırnak protezleri, plastik makyajdır.

Yorumlar

  1. Beritan dedi ki:

    Güzellik uzmanı olmayı çok istiyorum…