tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5648
EURO
36,3422
ALTIN
2.920,66
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Ne Zaman? 2023

Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Ne Zaman? 2023

Genç çiftçi hibe desteği 2023 başvuru, 2023 genç çiftçi başvuru, genç çiftçi 2023, genç çiftçi 2023 başvuru tarihi, genç çiftçi hibe örnek proje, genç çiftçiye 100 bin TL hibe şartları, genç çiftçi hayvan dağıtımı son dakika, genç çiftçi başvuru şartları, Genç çiftçi destekleri nelerdir, genç çiftçi projesi başvuruları ne zaman, Genç çiftçi başvurusu nasıl yapılır, Genç çiftçi yaş sınırı nedir, Tarım hibe başvurusu nasıl yapılır gibi konular hakkında yazımızda bilgi bulabilirsiniz.

Genç Çiftçi Projesi Başvuruları Ne Zaman? 2023

Kırsal kalkınmaya verilen destek kapsamında başlatılan Genç Çiftçi projesi kapsamında çiftçilerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan sübvansiyondan yararlanmaktadır. Bu desteğin 2023 yılında da devam edip etmeyeceği henüz belli değil. Olası bir sübvansiyon için çiftçilerimiz ne zaman başvuracaklarını ve başvuruların ne zaman alınacağını merak ediyorlar. Öncelikle belirtmeliyiz ki, genç çiftçi projesi başvuruları için İl ve ilçe Müdürlüklerine bir dilekçe hazırlanmalıdır. Yapılan genç çiftçi hibe başvurularının ardından online ortamda genç çiftçi hibe sorgulamasını yapabilirsiniz.

Genç Çiftçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma desteği kapsamında başlatılan destekle, ilan edilen tarihlerde proje çerçevesinde gerekli belgelerle başvuran çiftçilerimize 30 bin TL hibe verilmektedir. Sübvansiyon ödemesinin detayları yetkili bakanlık tarafından Resmi Gazete’de yayımlanır. 2023 yılı için Bakanlık tarafından henüz herhangi bir tebliğ ya da karar yayınlanmadı. Ancak, başvuru prosedürleri ve koşulları aynı olması muhtemeldir. Destek programının detayları geçtiğimiz yıllarda 30370 sayılı tebliğ ile Resmi Gazetede yayınlandı.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında destek almak isteyenler başvuru adımlarını takip etmelidir. Başvuruları kabul etmek için bir değerlendirme komisyonu kurulur. Çiftçilerin Komisyon tarafından destek kapsamına dahil edilip edilmeyeceği belirlenirken gerektiğinde projeleri gözden geçirilir. Kurulun bu konudaki kararı kesindir. Genç Çiftçi Projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerin öncelikle ön kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Hibe Desteği (GÜNCEL) bilgi için tıklayınız.

gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ön kayıt yaptırmak gerekmektedir. Zaten sisteme üye iseniz, T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Üye değilseniz yeni üye olarak kayıt olmalısınız. Öncelikle verdiğimiz linkte yeni üye kayıt butonuna tıklamanız gerekmektedir. Çiftçilerimizin en çok merak ettiği sorulardan biri de ÇKS kaydının e-devlet üzerinden yapılıp yapılmadığıdır. Sadece e-devlet portalı üzerinden başvuru sorgulaması yapabilirsiniz. Genç Çiftçi projesi kapsamında sağlanan destekten yararlanmak için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir.

Genç Çiftçi Başvuru Dilekçesi

Genç çiftçi başvuru dilekçesi nelerdir:

  • Başvuru dilekçesi
  • T.C kimlik belgesinin fotokopisi
  • Taahhütname
  • Proje tanıtım formu
  • Diploma ya da okur yazarlığı gösteren belge
  • SGK’dan alınan herhangi bir işte çalışmadığınızı gösteren belge

Bu belgeler, son başvuru aşamasında gerekli olacaktır. Ayrıca hibe sözleşmesi aşamasında yatırımın yapılacağı yerdeki ikametinizi ispatlayan bir belge ve yatırım yapılacak yerin kira sözleşmesi veya tapu senedi gerekmektedir. Başvuruları kabul edilen çiftçilerimize hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra 30 bin TL hibe verilecek. Bu arada ön kayıt işleminin ardından başvuru formunun çıktısını sistem üzerinden yazdırabilirsiniz.

Genç Çiftçi Projesi 2023 Başvuruları Ne Zaman?

Genç Çiftçi Projesi 2023 Başvuruları Ne Zaman?

Genç Çiftçi 2023 Başvuru Tarihi

Geçtiğimiz yıl Genç Çiftçi Projesi için başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlenmişti. O zamana kadar genç çiftçilerimizin ön başvurularını tamamladıktan sonra gerekli belgelerle birlikte İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine rapor vermeleri gerekiyordu. Başvurular ise şahsen yapılmaktaydı. 2023 yılı için genç çiftçi projesi hakkında bir tarih açıklandığında sizlere bilgi vereceğiz. Daha öncede belirttiğimiz gibi 2023 yılında verilecek hibe ile ilgili kararname henüz yayınlanmamıştır.

Genç Çiftçi Destekleri Sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığının belirli şartlarını karşılayan genç çiftçiler hibe almaya hak kazanır. Bu kapsamda çiftçilerimiz sübvansiyonların 2023’de ne zaman başvurulacağı merak ediliyor. Başvuru tarihi Bakanlık tarafından 31 Mayıs olarak belirlenmişti. Ödemelerin ne zaman yapılacağı henüz belli değildi. Tarihler açıklandığında sübvansiyonlardan yararlanmak isteyen çiftçilerimize Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla ödeme yapılacaktır.

Genç Çiftçi Projesi Başvuru Şartları

Genç Çiftçi projesi kapsamında çiftçilerde aranan bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar;

  1. T.C vatandaşı olmak.
  2. Okur yazar olmak.
  3. 18-40 yaş aralığında olmak. (18 yaşından küçük, 41 yaşından gün almış kişiler başvuru yapamaz.)
  4. Sosyal güvencesi olmamak.
  5. Vergi mükellefi olmamak.
  6. Herhangi bir işte çalışmamak.
  7. Eğitim görmüyor olmak. (açıköğretim herhangi bir sorun teşkil etmiyor.)
  8. Daha önce Bakanlıkça verilen hibe desteklerinden yararlanmamış olmak.
  9. Cezai hükümlülük, askerlik görevi olmamalıdır. Arı ürünleri üretimi yapacakların 50 adet arılı kovan sahibi olması ve arılarını bakanlık tarafından oluşturulmuş olan sisteme (AKS) kaydetmiş olmak.
  10. Arı yetiştiriciliği 50 adetten fazla arılı kovanın olmaması.
  11. En fazla 15 adet büyükbaş ve 50 adet küçükbaş hayvan sahibi olmak.

Genç Çiftçi Projesi 2023 Hibe Konuları

Tarım ve Orman Bakanlığından gelen destek konuları aşağıda sunulmuştur. 30.000 TL hibe alanların bu konulara yatırım yapması gerekiyor. Ayrıca Bakanlık tarafından başvuruları kabul edilen ve hibe alanların yılda en az bir kez yerinde inceleme yapılacaktır.

Hayvansal Üretim Konuları

 

Büyükbaş
Küçükbaş
Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi
Arı ürünleri üretimi (polen, arı sütü)
İpekböceği yetiştiriciliği ve işletme kurulumu
Yumurta tavuğu(serbest sistem) yetiştiriciliği ve tesis kurulumu

Bitkisel Üretim Konuları

 

Kapama meyve bahçesi
Fidan, fide süs bitkisi
Sera (Kontrollü örtü altı tarım)
Kültür mantarı
Çok yıllık yem bitkisi

Yöresel ürünler, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi

Çok yıllık aromatik bitkiler
Organik ve iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim(coğrafi işaretli)

Hayvansal üretim konuları il olarak, bitkisel üretim konuları ise ürün olarak desteklenecektir. Bu ürün ve iller Bakanlık tarafından belirtilecektir. Başvurularınız kabul edilirse ve hibe almaya hak kazanırsanız, kalan tek adım hibe sözleşmesini imzalamaktır. Sözleşmeyi imzalamazsanız bakanlıktan herhangi bir destek alamazsınız. Sözleşmeyi imzalamayanlar yatırımları ile ilgili gerekli belgeleri bakanlığa sunsalar dahi hibe alamayacaklardır.

Yorumlar

  1. Mehmet yılmaz dedi ki:

    SiZden daha fazla açıklama rica ediyorum