Trendyol pazaryeri başvurusu, Trendyol satıcıları tarafından yakından takip ediliyor. Trendyol pazaryeri konusunda pek çok kişi en çok Trendyol Satıcı Paneli ve Trendyol pazaryeri giriş ve kayıt işlemlerini merak ediyor. Trendyol pazaryeri haricinde Hepsiburada satıcı Paneli, N11 pazaryeri ve GittiGidiyor gibi pazaryerleri hakkında da bilgileri içeriğimizde bulabilirsiniz. Trendyol pazaryeri ve mağaza açma şartları hakkında tüm bilgiler..
Online satış yapmak isteyen girişimciler ve işletmeler Trendyol mağaza açılış sürecinden geçerek Trendyol mağazası açabilirler. Trendyol mağazası açmak, bu platformun düzenli müşterilerine ulaşarak Trendyol’da ürün satmayı, Trendyol’da satış yapmayı kolaylaştırabilir. Bu makalede, Trendyol mağazası açma, Trendyol’da satış ve Trendyol mağaza açılış süreci ve komisyon oranları hakkında bilmeniz gereken önemli konuları sizlerle paylaşıyoruz.
Trendyol, Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biri. İlk açıldığı yıllarda o dönemlerde popüler olan özel alışveriş kulübü olan iş modelini, zamanla farklı mağazaların da satışına izin veren online pazar yerine dönüştürdü. Trendyol Pazaryeri konusunda Trendyol Müşteri Hizmetlerinden de bilgi alabilirsiniz.
Trendyol’da mağaza açmadan satış yapamazsınız. Bu nedenle bu platformda satış yapabilmek için Trendyol mağaza açılış sürecine üye olarak kendi mağazanızı açmanız gerekmektedir. Trendyol mağazası açmanın avantajları da bulunmaktadır. Bu avantajları yazının devamında görüntüleyebilirsiniz.
Trendyol’da farklı ürün kategorileri için farklı komisyon oranları uygulanmaktadır. Trendyol mağaza açma başvurunuz olumlu olarak onaylandıktan sonra bu komisyon oranları ile ilgili detaylı bilgiler sizlerle paylaşılır. Ana kategorilerdeki komisyon oranlarından bazıları şu şekildedir:
Trendyol üzerinden nasıl para kazanılacağı hakkında detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız Trendyoldan Nasıl Para Kazanılır? 2023 başlığına tıklayıp bilgi alabilirsiniz. Yazınız içerisinde ürün paylaşarak kazanma, koleksiyon oluşturarak para kazanma gibi birçok yöntem bulunmaktadır.
Trendyol mağazası açmak sizlere bazı avantajlar sunacaktır. Bu avantajlar ise;
Trendyol mağazası açmak için bir işletmenizin olması gerekir. Trendyol’u iş yeri olmadan ürünlerinizi satamazsınız. Bu nedenle başvuru sürecinde işletmenizle ilgili bilgileri paylaşmalısınız. Trendyol web sitesinde “Satıcı Başvuru” sayfasına erişip “Satışa Başla” butonuna tıkladığınızda uygulama sayfasına yönlendirilirsiniz.
Bu sayfada gerekli bilgiler girildikten sonra talebiniz değerlendirilir. Olumlu sonuç olduğunda, başvuru formunda paylaştığınız iletişim kanalları aracılığıyla mağazanızın durumu hakkında bilgilendirilirsiniz.
Trendyol pazaryeri ve mağaza açmak için başvuru formunda belirtmeniz gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlar;
Başvurunun onaylanmasının ardından sizlerden istenecek gerekli belgeler ise;
Trendyol pazaryeri, mağaza sahiplerine ürün girişi için 3 farklı yöntem sunmaktadır. Bu 3 farklı ürün giriş yöntemi, mağaza sahiplerinin nasıl çalışmak istediğine göre şekillenir. Bu 3 yöntemden herhangi birini kullanarak başarılı bir şekilde ürün girişi oluşturabilirsiniz.
Ürünlerinizi girdikten sonra Trendyol ile bir kontrol süreci başlar. Bu süreçte ürünlerinizin içeriği, görüntüsü ve hizmetleri incelenir. Eğer herhangi bir sorun tespit edilirse, sistem size bir uyarı mesajı gönderir. Evet gelelim bu 3 yöntem nasıl çalışır? Ürün girişi yapılabilecek yöntemlere bir göz atalım.
Excel ile Ürün Girişi Nasıl Yapılır?
Trendyol’a ürün eklemek için her ürüne bir barkod girmelisiniz. Barkodunuz yoksa yeni bir barkod oluşturmanız ve girmeniz gerekir. Bu sistemde tüm ürünleri Excel üzerinde hazırlayabilir ve basit bir işlemle Trendyol sistemine entegre edebilirsiniz.
Fakat, yoğun bir dönemdeyseniz bu sistem çok fazla zaman kaybına neden olabilir. Çünkü tüm ürünleri tek tek Excel üzerinden hazırlamak bazı sorunlara neden olabilir ve her gün fiyat güncellemelerine ihtiyaç duyulduğunda yüzlerce ürün arasında ayarlama yapmak zorunda kalabilirsiniz.
API Kullanarak Ürün Girişi
API sistemi, bir yazılım ekibiniz varsa kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Trendyol’un ERP veya yazılım ekibinizle sağladığı API sistemini kullanarak ürünlerinizi önce katalog sistemine daha sonra mağaza sistemine girebilirsiniz.
Entegratör ile Ürün Girişi
Entegratör sistemi, ürünler için pazara giriş hizmetleri sağlayan yazılım ekipleriyle işbirliğinizin sonucudur. Bir firma ile anlaşma yaptıktan sonra onlara mağazanız ve ürünlerinizden bahsediyorsunuz ve ürünlerinizi kullanıma hazır yazılım sistemleri ile Trendyol sistemine koyuyorlar. Burada 2 yöntem var. İsterseniz yazılımı satın alıp kendiniz kullanabilir veya mağazanızın şirket tarafından yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Her iki yöntem de ürünleri Excel ile girmekten ve API kullanmaktan çok daha hızlı olmaktadır.
Başvuru formundaki tüm bilgiler doldurulduktan sonra onay sürecine geçiş başlar. Bu onay süreci değişiklik gösterir. Başvuru yaptıktan sonra, formda paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden mağaza açılış sürecinden haberdar edileceksiniz.
Trendyol mağaza açmadan ürünler satılamaz. Bu nedenle bir mağazanızın olması gerekir. Mağaza açmanın yanı sıra fatura kesebilen bir işletme olmanız gerekiyor. Aksi takdirde mağaza başvurusu yapamazsınız. Özetle, Trendyol ürünlerini satmak için Trendyol’da bir işletme ve Trendyol’da bir mağazanız olması gerekiyor.
Trendyol’da satış yaptığınızda, Türk vergi sistemi ve uygulamalarına göre vergi mükellefi olmak zorunda kalacaksınız. Burada işletme olarak satış yaptığınız için, sattığınız ürünler için fatura kesmeniz ve sonra bu faturalar üzerinden vergilerinizi ödemeniz gerekiyor.
Vergi yükümlülükleriniz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için finans veya muhasebeci danışmanınızla görüşebilirsiniz; Gelir İdaresi Başkanlığı‘ndan bilgi alabilirsiniz. Satışlarınız sonrasında satılan ürün için fatura kesmeniz ve tüketicilere göndermeniz gerekmektedir. Burada yaptığınız satışlarda faturasız satış yapmanız mümkün değildir.
Trendyol’a benzer birçok online pazar yeri var. Yurtiçi ve yurtdışında mağaza açarak online pazaryerlerinde satış yapabilirsiniz. Türkiye ve dünyanın en popüler sanal pazarlarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz. Trendyol pazaryeri harici pazar yerleri;