tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5746
EURO
36,2478
ALTIN
2.969,51
BIST
9.642,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Aile Hekimi Nereye Şikayet Edilir? Aile Hekimi Şikayet Etme

Aile Hekimi Nereye Şikayet Edilir? Aile Hekimi Şikayet Etme

Aile hekimi nereye şikayet edilir? Aile hekimi şikayet dilekçesi, Aile hekimi değişikliği nasıl yapılır, Aile hekimi şikayet hattı, Aile hekimi şikayet dilekçesi, aile hekimi değiştirme e-devlet, Aile hekimi değiştirme e-Nabız, Aile hekimi değiştirme formu nasıl doldurulur, CİMER Aile hekimi şikayet, Aile hekimi şikayet Bursa gibi konular hakkında tüm bilgileri sizler için Aile Hekimi Şikayet ve Değiştirme Nasıl Yapılır? isimli yazımızda anlattık.

Aile Hekimi Nereye Şikayet Edilir?

Aile Hekimi şikayet ve değiştirme, Aile hekimleri, ailenin ikamet ettiği mahalleye yakın konumdadır. Kişiler ilk sağlık araştırmasını burada yaptırabilirler. Bununla birlikte, memnun kalmazsanız ya da adres değişikliği durumunda aile hekimliğinde değişiklik yapılabilir. Bunu Aile Hekimliği Değişikliği formunu doldurarak veya e-devlet aracılığıyla yapabilirsiniz. Aile hekimliğinde bir değişiklik için 3 ay boyunca aynı doktorla bağlı halinde olunması gerekmektedir. Aile hekimine faks veya telefonla şahsen şikayette bulunmak da mümkündür.

Aile Hekimi Değiştirme

Aile hekimleri ailelere tahsis edilmiş doktorlardır. Bireylerin ve ailelerin birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir uygulamadır. Aile hekimliği eğitimi almış veya bakanlık tarafından kendi alanında uzman olarak tanınan kişiler hizmet vermektedir. Bu hizmetlerde cinsiyet, yaş gibi ayrımlar yapılmamaktadır. Aile Hekiminin görevleri ise;

  • Görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezini yönetir.
  • Hastalık gruplarına yönelik olarak tarama yapar.
  • Sevk edilen hastaların bilgilerini incelemekle görevlidir.
  • Hastalarına sağlık konularında rehberlik yapar.
  • Anne ve çocuk sağlığı konularını yürütür.
  • Aile planlaması hizmeti verir.
  • Sevk kağıdı, sair belgeler, reçete ya da sağlık raporlarını düzenler.
  • Düzenli aralıklar ile ilgili olduğu bölgede ve kendisine bağlı olan kişilerin sağlık kontrollerini yapar.
  • Gerektiği durumlarda hasta ile ilgili yatış vererek gerekli tetkiklerin yapılmasını sağlar.
  • Yılda en az 1 kere kendisine bağlı olan hastaların bilgilerini ve kayıtlarını günceller.
  • Çalışma ekibini denetler.
  • Tetkik hizmeti verir.
  • Hizmet içi eğitimlerin takibin yapar.
  • Gereken durumlarda hasta ile ilgili gözlemlerde bulunarak tetkikleri yapar.
  • Rehabilite edici ve tedavi hizmeti sunar. Bu bağlamda tüm hastalar bir bütün olarak ele alınır.
  • Evde sağlık hizmeti almayan yaşlı, engelli ya da yatağa bağlı olan hastalar için yerine sağlık hizmeti yürütür.

Aile Hekimi Şikayet ve Değiştirme

Aile hekimliği uygulamasında belirleyici faktör adres olmakta. İkamet bilgilerinizin değişmesi veya aile hekiminizden memnun kalmamanız durumunda değişiklik talep etmeniz mümkündür. Ancak, aile doktorunu değiştirmek için belirlenmiş bir süre vardır. Bu süre ise 3 ay olmaktadır. 3 ay sona ermeden değişiklik talep edemezsiniz. Aile hekimini değiştirmek isteyenlerin;

  1. Aile Sağlığı Merkezine,
  2. İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne,
  3. Toplum Sağlığı Merkezine

giderek taleplerini yetkililere bildirmeleri gerekmektedir. Yetkililer sizden aile hekimi değişikliği talep formunu doldurmanızı isteyeceklerdir. Formda neden değişiklik talebinde bulunduğunuzu belirtmelisiniz. Adres değişikliği varsa, ilgili alanı doldurmalısınız. Ancak şikayet nedeniyle değişiklik talep ederseniz durumu dilediğiniz gibi belirtmelisiniz. Değişiklik talebi ise 15 gün içinde sonuçlandırılır. Özel Hastanelerin Muayene Ücretleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aile Hekimi nereye şikayet edilir: Aile hekimi, sağlık danışmanı gibidir. Aile hekiminde yapılacak olan değişikliğin genellikle iki nedeni vardır. Her şeyden önce, işlerin iyi gitmesi için aile hekimiyle iyi bir diyalog içinde olması gerekir. Diğer neden de dediğimiz gibi adres değişikliğidir. Taşınma durumunda mevcut evinizden taşınmadıysanız ve aile doktorunuzu değiştirmek istemiyorsanız, bunu yapma yükümlülüğünüz bulunmamaktadır.

Aile doktorunuzdan memnunsanız, sağlık hizmeti almaya devam edebilirsiniz. Başka bir deyişle, adresinizi değiştirirseniz değişiklik talebinde bulunmanız gerekir. Sağlık Bakanlığı tarafından otomatik olarak aile hekimliği değişikliği yapılmamaktadır.

Aile Hekimi Değiştirme Formu Nasıl Doldurulur?

Misafir hasta olarak gittiğiniz ildeki herhangi bir aile hekiminden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Ancak, kalış süreniz 3 ayı geçerse, aile doktorunuzu değiştirmeniz gerekecektir. Bu durumda, aile hekimi hastaları ziyaret edenlerden herhangi bir ücret talep edemez. Aile hekiminizi değiştirmek için başvurduğunuzda, üç nüsha olarak bir form alacaksınız. Bu formu doldurmalısınız.

Doldurulan form Toplum Sağlığı Merkezine gönderilecektir. Eyleminiz burada gerçekleşecektir. 2 hafta içinde de sonuçlanacaktır. E-devlet üzerinden aile hekimi sorgulamak için tıklayınız. Tüm formlar her ayın 20’sinde aile hekimi bilgi sistemine kayıt edilmektedir. Talep formu sorumlu hekim tarafından onaylanır. Bu formlar ayın 25’inde İl Sağlık Müdürlüklerine verilmektedir. Bir sonraki ay ise kayıt sildirme ilgili kuruma bildirilir.

Aile Hekimi Şikayet ve Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aile Hekimi Nereye Şikayet Edilir?

Aile Hekimi Değiştirme E-Devlet

E-devlet portalı, birçok farklı alanda hizmet sunarak vatandaşlar için uygundur. Sağlık Bakanlığına bağlı alanlara tıklanarak gerekli bilgilere kısa sürede ulaşmak mümkündür. Bu sisteme giriş yapmak için bir e-devlet şifresi gereklidir. Şifrenizi 2,5 TL karşılığında PTT’den alabilirsiniz. E-devlet kapısına girerken kimliğinizi doğrulamanız gerekir.

Daha önce almış olduğunuz şifreyi unuttuysanız ve sisteme giriş yapamıyorsanız bu durumda PTT’ye gidip 5 TL’ye şifre almanız gerekmektedir. E-devlet üzerinden aile hekimi sorgulaması yaparak bağlı olduğunuz aile hekimi hakkında bilgi alabilirsiniz. Fakat 2023’den itibaren e-devlet sisteminde hiçbir değişiklik veya şikayet kabul edilmemektedir. Bu anlamda aile hekimini değiştirmek için dilekçeye başvurulabilir.

Aile Hekimi Değiştirme E-Nabız

E-nabız sistemine giriş yaparak yeni bir aile hekimi arayın. Ardından sistem sayfası açıldığında hangi aile hekiminde olduğunuzu görmeniz ve kutunun altındaki Aile hekimini değiştir seçeneğine tıklamanız ve açılan sayfada geçiş yapmak istediğiniz doktoru görüntülemek için konum bilgilerinizi girmeniz istenecektir.

Şehriniz ve ilçeniz için bilgiler tamamlandıktan sonra, ilgili bölgedeki sağlık merkezleri görüntülenir. Hangi merkezi değiştirmek istediğinizi seçebilirsiniz, uygun sağlık merkezleri ve doktorlar listelenecektir. Seçtiğiniz doktorun yanındaki kutuyu işaretleyin ve aile doktorunu değiştirme seçeneğine tıklayın. Böylece aile hekiminizi değiştirmiş olacaksınız.

Sağlık Ocağı Şikayet Etme (Aile Hekimi)

Vatandaşların aldıkları sağlık hizmetlerinden memnun kalmamaları veya herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda konu hakkında bilgi almaları için Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan iletişim merkezi bulunmaktadır. Bu iletişim merkezi SABİM olarak bilinir. Sağlık Bakanlığı’nın ALO 184 numaralı irtibat merkezini arayarak endişenizi dile getirebilirsiniz. Bakanlık posta yoluyla hiçbir başvuruyu kabul etmemektedir. Şahsen veya telefonla yapılacak şikayetler dikkate alınır.

SABİM Şikayet

SABİM, vatandaşın verdiği sağlık hizmetinde bir sorun olması durumunda sorunun yaşandığı yerdeki durumu tespit etmek ve soruna gerekli makamlarca en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla aile hekimi tarafından başlatılan bir uygulamadır. Ayrıca ilgili bakanlık da bu sistemle kendi iç denetimini yapmaktadır. Bu şikayet yöntemi vatandaşa ekonomik bir yük getirmez. Sorunu iletmek için zaman sorunu yoktur. Aynı zamanda bakanlığa gidip ekstra bir çaba göstermenize gerek yoktur.

Aile Hekimi Şikayet Hattı 184

Alo 184 numarasını ararsanız iletişim merkezinin denetim birimi çalışmaya başlar. Karşı tarafın operatörlerine gelen tüm şikayetler ve kişinin bilgileri kayıt altına alınır. Başvuru, ilgili birim tarafından değerlendirilir ve incelenir. İnceleme süreci tamamlanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilir. İllerde bulunan problem çözme birimleri talebi inceler. Sorun en kısa sürede çözülür ve konu ile ilgili gerekli işlemler yapılır.

Bebek Aile Hekimi Değiştirme

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine şahsen talepler de kabul edilmektedir. Ankara’nın Balgat ilçesine bağlı Ziyabey Caddesi 1419. Sokak iletişim merkezine giderek şikayetlerini yetkililere bildirebilirler. Yetkili birim tarafından istek, öneri ve şikayetler dinlenir.

Sağlık hizmetlerinden yararlanılması durumunda vatandaşın yaşadığı tüm sorunlar ve olumsuz tutumların giderilmesi gerekmektedir. İletişim merkezine faks ile ulaşmak da mümkündür. Fakat en kolay yöntem Alo 184 no’lu çağrı merkezini kullanmaktır. Çünkü çağrı merkezi operatörleri vatandaşlara haftanın 7 gün / 24 saat hizmet sağlamaktadır.

Yorumlar

  1. Esra Akkurt dedi ki:

    4.11.2021 9.00’dakırıkkale 43 nolu aile hekimi yeter kaplan ile görüşmek için aradım çünkü Annemin covid testi sonucunun ve rahatsızlığı için bilgi almak için bir bayan açtı ve direk yeter hanımı arayın diye oda tlf.verdi. Ve şuan iki saat geçmesine rağmen hiçbir şekilde tlf bakılmıyor durumumu tlf açan kişiye belirtmeme rağmen dönüş yapılmadı lütfen gereğinin yapılmasını rica ediyorum