tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,6019
EURO
36,3349
ALTIN
2.970,84
BIST
9.629,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Damızlık Düve Hibe Destekleri 2023 Başvuruları (%40 Hibeli)

Damızlık Düve Hibe Destekleri 2023 Başvuruları (%40 Hibeli)

Tarım ve Orman Bakanlığından elde edilen bilgiye göre 81 ile damızlık düve hibesi verilecek. Bu proje ise 2023 yılına kadar devam edecektir. Damızlık Düve Hibe Destekleri 2023 şartları, Damızlık düve Kredisi Şartları, Damızlık düve yetiştiricilerine yüzde 50 hibe desteği, 2023 düve alım desteği, 2023 hayvancılık hibe destekleri, 2023 Düve Desteği, 5 düve hibe, Devletten inek alma şartları, Damızlık düve hibe desteği 2023, Genç çiftçilere damızlık düve desteği, Gebe Düve desteği 2023, Yüzde 40 hibe düve şartları, gebe düve desteği, Düve alım desteği 2023, Düve hibe projesi, Büyükbaş hayvancilik hibe desteği şartları gibi konuları içeriğimiz de bulabilirsiniz.

Damızlık Düve Hibe Desteği 2023 Yüzde 40 Hibe

16 Şubat tarihinde yayınlanan tebliğe göre Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliklerine üye olan gerçek ve tüzel kişilerin yapacakları, 150 baş kapasiteye sahip, damızlık manda düve üretimi ve ticari gebe manda satışı için yeni işletme kurulması ya da hali hazırda var olan işletmelerin kapasitelerinin 150 baş olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımlarını kapsamaktadır.

Aynı zamanda damızlık manda düvesi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi Bakanlık tarafından belirlenecek olan illerde, 2020-2023 yılları için uygulanacaktır.

Hibe desteği tutarına gelecek olursak;

  • Yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı konusunu kapsayan inşaat yatırımına, hibeye esas gerçekleşme tutarının % 50’si,
  • Yem karma ve dağıtma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına, hibeye esas alım tutarının % 50’si,
  • Damızlık dişi manda ve manda boğası alımına, hibeye esas alım tutarının % 50’si oranında destek sağlanacaktır.

%40 Hibeli Damızlık Düve Alım Desteği 2023

Küçük Aile İşletmelerine belirli sayıda hayvan alımına %40 hibeli damızlık hayvan verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından TÜRKVET’e kayıtlı işletmesi olan yetiştiriciler, işletme kapasitesini 10 başa tamamlayacak şekilde desteklenecek ve düve alım bedelinin %40’ı hibe olarak verilecektir. Düve alım desteği başvuru şartları ise;

a) Yetiştiricinin işletmesinin, Karar’ın yayım tarihi (05/11/2020) itibariyle TÜRKVET’e kayıt edilmiş olması ve işletme kapasitesinin destek talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması gerekmektedir.

b) Bir işletme; kapasitesini 20 (yirmi) başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılır.

c) Bu kapsamda desteklemeden yararlandırılacak düveler; *Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Bleu *Kombine Irklar; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard *Sütçü Irklar; Jersey (Karadeniz Bölgesindeki İller), Holstein *Manda

d) Destek miktarı, düve/manda alım bedelinin %40’ı kadar olup düve/manda başına desteklemeye esas Bakanlıkça belirlenen desteklemeye esas 2020 yılı gebe düve fiyatı 14.000 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 8.000 TL/baş, gebe manda fiyatı 12.000 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 7.000 TL/baş olarak belirlenmiştir.

e) Düveler/mandalar; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri, Damızlık Manda Yetiştirici Birlikleri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilir. Hayvanlar, Karar’ın yayımı tarihi itibarıyla TÜRKVET’te kayıtlı ve yurt içinden temin edilmiş olmalıdır.

g) Destek kapsamında alınan düveler/mandalar, mücbir sebepler haricinde 2 yıl süre ile satılamaz. Ölüm ve mecburi kesim sebepleriyle işletmeden ayrılan hayvanların yerine en geç 90 gün içerisinde, Teknik ve Sağlık Şartnamesindeki şartları sağlayan aynı sayıdaki hayvanlar işletmeye konulur. Düvelerin/mandaların iki yıl süreyle satılmama şartı, HAYGEM’den izin alınması koşuluyla işletmenin devri halinde de geçerlidir. İl/ilçe müdürlükleri tarafından yılda en az bir kere olmak üzere düvelerin/mandaların işletmede bulunduğuna ilişkin yerinde kontrol yapılır ve tutanağa bağlanır.

ğ) Gerek görülmesi halinde düve/manda temini ve ilgili düzenlemeler HAYGEM’ce yapılır.

Başvurular, işletme sahibi tarafından dilekçe ile belirlenen tarihler arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen alınmıştır.. Düve alım desteğine gerçek/tüzel kişiler sadece bir işletmesi için başvurabilir.

2023 Düve Desteği 41 İle Damızlık Düve Hibesi

Tarım ve Orman Bakanımız tarafından verilen müjdeye göre 81 ilimizde düve desteği projesi uygulanacak. Bunun haricinde etçi buzağı yetiştiren çiftçilere buzağı desteklemesine ilaveten 250 TL. tutarında daha destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projelerinde yer almakta olan iller haricinde diğer illerde de bu projenin yaygınlaştırılacağını açıkladı. Şuan için 41 ile damızlık düve hibe desteği veriliyor.

Damızlık Düve Kredisi Ziraat Bankası bilgi almak için tıklayınız.

Düve Desteği Verilen İller

2023 yılına kadar verilecek olan damızlık düve hibesi Resmi Gazete’de yayınlanmış olan 2019/16 sayılı tebliğname ile sağlanmaktadır. 81 ile çıkarılan damızlık düve hibesi illeri aşağıda sıralanmıştır.

Düve Hibe Projesi Güneydoğu Anadolu Kapsamında Desteklenen İller

  1. Ağrı
  2. Ardahan
  3. Erzurum
  4. Hakkari
  5. Elazığ
  6. Malatya
  7. Muş
  8. Erzincan
  9. Iğdır
  10. Kars
  11. Van
  12. Tunceli
  13. Bitlis
  14. Bingöl

Düve Hibe Projesi Güneydoğu Anadolu Kapsamında Desteklenen İller

  1. Batman
  2. Adıyaman
  3. Kilis
  4. Gaziantep
  5. Mardin
  6. Siirt
  7. Şırnak
  8. Diyarbakır
  9. Şanlıurfa
Damızlık Düve Hibe Destekleri

Damızlık Düve Hibe Destekleri

Düve Hibe Projesi Doğu Karadeniz Kapsamında Desteklenen İller

  1. Bayburt
  2. Artvin
  3. Gümüşhane
  4. Giresun
  5. Rize
  6. Ordu
  7. Tokat
  8. Samsun
  9. Trabzon
  10. Sivas

Düve Hibe Projesi Konya Ovası Kapsamında Desteklenen İller

  1. Karaman
  2. Konya
  3. Niğde
  4. Aksaray
  5. Kırıkkale
  6. Kırşehir
  7. Nevşehir
  8. Yozgat

Düve Hibe Projesi Hangi Projelere Hibe Veriliyor?

  1. İnşaat yatırımlarına %50 hibe,
  2. Ahır, Ağıl tadilatına %50 hibe,
  3. Damızlık düve alımına %50 hibe,
  4. Ekipman alet ve makine alımına %50 hibe,
  5. Damızlık boğa alımı Konya Ovasında yer alan illeri kapsamamaktadır.

Damızlık Düve Hibe Destekleri 2023 Başvuru Şartları

Damızlık düve hibesi almak için Bakanlık sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla;

  1. En az 10, en fazla 50 baş anaç sığır
  2. En az 100, en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli

işletme sahibi olmak gerekir. Elbette çiftçilerin en az 1 sene önce bu sistemlere kayıt yaptırmış olması gerekiyor.

Düve Alım Desteği Hibe Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

  1. 01 OCAK – 31 MART 2023
  2. 01 OCAK – 31 MART 2024
  3. 01 OCAK – 31 MART 2025

2023 yılı için belirlenen tarih aralığında damızlık düve hibesi başvurularını yapabilirsiniz. Projeye dair ayrıntılı bilgileri Tarım ve Orman İl / İlçe Müdürlüklerinden alabilirsiniz.

TKDK Hibe ve Destekler

Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumunca verilen hibe ve destekler devam etmektedir. Çiftlik faaliyetlerinin desteklemesi kapsamında 6. çağrı ilanı ile aşağıda yer alan illerimize belirtilen oranlarda hibe desteği sağlamaktadır.

%65 Hibe Verilen İller:

Ağrı, Ardahan, Balıkesir, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Karaman, Kars, Mersin, Muş, Tokat ve Yozgat.

%55 Hibe Verilen İller:

Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Ankara, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Giresun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Uşak, Van.

TKDK Destek Verilen İller Listesi tıkla ve öğren!

Yorumlar

  1. Mustafa dedi ki:

    81 il diye reklam yapılıyor ama yok
    Ne yazıkki bu ülkede her zaman bu hibeleri belli illere verilmesi bize, bizi başka bir ülkede yaşarmış gibi muamele yapılmasından utanıyorum.
    Bir seferinde de bu bölgeler aynı olmasın.

  2. Ayhan Aydın dedi ki:

    Düve hibe desteği almak istiyorum