tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5662
EURO
36,2348
ALTIN
2.971,72
BIST
9.629,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? Hasta Kabul Maaşları 2023

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? Hasta Kabul Maaşları 2023

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? Hasta kabul sekreteri Maaşı, Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı Nasıl Olunur, 2023 hasta kabul maaşları, Hasta kabul maaşları 2023, Hasta Kabul sekreteri is İlanları, Hasta kabul işi zor mu, Hasta kabul çalışma saatleri, Hasta kabul Görevlisi çalışma saatleri, Tıbbi Sekreterlik Kursu gibi tüm bilgileri Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? 2023 Maaş ve Şartları adlı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?

Hasta kabul sekreterliği nasıl olunur merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikle çalışma hayatından başlayalım. Hasta kabul sekreterleri devlet ve özel hastanelerde çalışabilirler. Üniversitede farklı bölümlerin olmadığına rağmen sertifika alınarak da icra edilebilir. Konu hakkında hasta kabul sekreteri sertifikası nasıl alınır, maaş ve çalışma saatleri nelerdir gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız. 

Hasta Kabul Sekreterliği

Hasta kabul sekreterleri, hastaların kimlik bilgilerini alarak muayene olmak istedikleri bölümlere sistem üzerinden girerler. Ancak işlevleri bununla sınırlı değildir. Son zamanlarda sosyal medyada bile sekreter kabul eden hasta olmak ister misiniz gibi reklamlarla karşılaşmışsınızdır.

2 yıllık üniversite tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, hasta kabul programları mezunlarının istihdam edildiği alanlarda artık mezuniyet şartı aranmamaktadır. Üniversite onaylı sertifikalar ile sektöre girmek mümkündür. Özel ve kamu kurumlardan alınan sertifikalar da geçerlidir. Ayrıca uzaktan eğitim veren birçok firma da sertifika verebilmektedir.

Hasta Kabul Maaşları 2023

Hasta kabul sekreteri, kamu sağlık kurumlarında veya özel hastanelerde çalışabilir. Çalışma koşulları tamamen kendinizin içinde bulduğu sektöre bağlıdır. Kamu kurumlarında günde 8 saat, haftada 40 saat çalışabilirsiniz. Ancak özel kurumlar çalışma saatlerini uzatabilir. Devlet kurumlarında çalışmak için, KPSS sınavına kendi alanınızdan geçmelisiniz. Göreve başlamak için 75 ila 80 arasında bir puan yeterlidir.

Fakat sertifika ile girecekler için Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen personel alım ilanlarını takip etmek gerekmektedir. Devlet hastanelerinde çalışan hasta kabul maaşları ile özel kuruluşların maaşları birbirinden farklılık gösterebilir. Hasta kabul maaşları 4.250 TL – 4.760 TL arasında olmaktadır. Ortalama olarak hasta kabul maaşı için 4.340 TL diyebiliriz. 

Bu mesleği seçmek isteyenler için ilk şey kurs aramak ve sertifika almak olacaktır. Herhangi bir öğrenim şartı olmadan bu kurslara katılmaları gerekmektedir. Çünkü başvurular için mutlaka sertifika gereklidir.

Hasta Kabul Sekreteri Görevleri Nelerdir?

Hepimiz biliyoruz ki, özel veya devlet hastanesine gittiğimizde randevumuz olsa bile giriş yaptırmamız gerekiyor. Bu kayıtları yapanlar hasta kabul sekreterleridir. Artık her doktorun ayrı bir sekreteri var. O hekime başvuran hastalarla ilgili tüm işlemler hasta kabul sekreteri personeli tarafından yapılmaktadır. Bu mesleği barkod vermek olarak tanımlayanlar var. Bununla birlikte, hasta kabul sekreterleri sadece hastaların girişinden sorumlu değildir. Tüm evrak ve belgeler işleri onlara aittir. Hasta kabul sekreterinin görevleri:

  1. Hastanın girişi, çıkışı ile ilgili kayıtlar yapmak
  2. Form doldurmak, kayıt yapmak ve evrakları ilgili oldukları birimlere göndermek
  3. Hastanede yatmakta olan hasta sayısını bildirmek
  4. Hasta yakınlarını ve refakatçileri kurallar hakkında bilgilendirmek
  5. Dosyaları arşiv birimine göndermek
  6. Hasta çıkışlarını yaparak gerekli evrakları teslim etmek
  7. Hasta kabul birimindeki yazışmaları gerçekleştirmek
  8. Doğum tutanağı ve ölüm belgelerini hazırlayarak ilgili birimlere göndermek
  9. Yatışı verilen hastanın dosyasını düzenlemek
  10. Hasta kabul için kullanılacak olan malzemeleri gerekli yazışmalar yolu ile ilgili birimden talep etmek gibi görevleri bulunmaktadır.
Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

Kurslar, mesleki bilgi edinmek isteyen, iş arayan, bu alanda çalışmak isteyen veya farklı bir sektörde çalışmak isteyenlere ve bu alana yönelmelerine olanak sağlıyor. Aslında meslek için her iki alanda da yetkin olmak gerekir.

Tıbbi terimlere aşina olmak ve teorik bilginin yanı sıra sekreterlik mesleğinin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmak gerekir. Gelişmeleri yakından takip etmenizi ve güncel kalmanızı gerektiren bir meslek olarak ortaya çıkıyor. Tıbbi dokümanlar ayakta ya da yatarak tedavi yöntemlerinin hepsinde kullanılmaktadır.

Ek olarak, tıp sektöründe çalışan herkes tıbbi terimlere aşina olmalıdır. Dolayısıyla kurslar bu bilgilerin altyapısını sağlar. Hasta kabul sekreterliği için mezuniyet statüsünün gerekli olmadığını lütfen unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden herkes bu kurslara katılabilir, sertifika alabilir ve kariyerine başlayabilir. Gerekli eğitim seviyesi en az ilköğretimdir. Bu nedenle okur yazar olmak yeterlidir. Fakat yine de aşağıdaki şartların belirtilmesi yararlı olacaktır;

  1. Kapalı ortamda çalışabileceğiniz için bu çalışma ortamının göze alınması gerekir,
  2. Bütün gün hastalar ile diyalog kurulacağı için sabırlı olunması gerekir.
  3. Evrak işlerinin düzenli olmanız gerekiyor.

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?

Nerede çalışmak isterseniz isteyin, tek şart Hasta Kabul Sekreterliği sertifikasına sahip olmaktır. Bu sertifikayı aşağıdaki şekillerde edinebilirsiniz. Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur:

Üniversite tarafından onaylanan sertifikaları alın

  • UZEM, Türkiye’de uzaktan eğitim merkezlerinden kurs veren ve kurs sonunda yeterli bulunan kursiyerlere sertifika verilmektedir. Fakat bu eğitim programları genellikle ücretli olacaktır. Örneğin X Üniversitesi’nde kurs 1 ay 350 TL.
  • Her iki durumda da, kurslar genellikle kısa olduğu için ücretler oldukça normaldir. Tüm kurs materyalleri uzaktan eğitim sistemine yüklenmiştir. Öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Günün herhangi bir saatinde sisteme giriş yapabilir, ders notlarını görüntüleyebilir ve konferans videolarına erişebilirsiniz.

Özel eğitim kurumlarından sertifika alın

  • İnternette sertifika programı açan herhangi bir kursa başvurabilirsiniz. Elbette bir bedel karşılığında. Genel olarak özel derslerin süresi 1 aydır. Ayrıca, kurslara kaydolmadan önce sizi kimin eğiteceğini öğrenmelisiniz. Çünkü bu insanlar genellikle doktorlardan oluşuyor.
  • Eğitmeniniz doktor olmayacaksa boşuna bu kursa kayıt olmayın. Ayrıca yurt dışındaki özel kuruluşlardan alacağınız sertifikaların geçerliliği de sizler için bir avantaj olacaktır. Fiziki eğitimi, özel eğitim kurumlarında ve uzaktan eğitimde verilmektedir. Bu nedenle sisteme istediğiniz zaman evinizden giriş yapabilir, dersleri dinleyebilir ve ders çalışabilirsiniz.

Halk eğitim merkezlerinden sertifika almak

Halk eğitim merkezlerinden alınacak bu sertifika, üniversitelerin ilgili bölümlerinde alınan diplomaya eşdeğer değildir. Bu derslerde gerekli teorik bilgiler kazanılır. Tıbbi terimler, belgeler ve sekreterlik ile ilgili gerekli bilgiler, hastanelerde kullanılan otomasyon programları hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu kurumdan alınacak sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Tabii ki, tüm kursiyerler sertifika alamaz. Verilen eğitimden sonra bir sınava gireceksiniz. Bu sınavı geçen herkes bir sertifika alma hakkına sahiptir. Sertifikanın uluslararası geçerliliği vardır. Özel sektörde ve kamu sektöründe çalışmak isteyenlerin de kullanabileceği düzeydedir. Kurs sadece gittiğiniz ilde değil, ülke genelinde geçerlidir.

Belirttiğimiz adreslerden hasta kabul sekreterliği sertifikalarını alarak aşağıdaki sıralanan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirsiniz;

  1. Hastanelerde,
  2. Polikliniklerde,
  3. Tıp merkezlerinde,
  4. Eczanelerde,
  5. Tıbbi laboratuvarlarda,
  6. Medikallerde,
  7. Tüp bebek merkezlerinde,
  8. Kalp merkezinde,
  9. Diyaliz merkezinde,
  10. Fizik tedavi merkezinde,
  11. Geriatri merkezinde,
  12. Teşhis amaçlı çalışan tıbbi laboratuvarda,
  13. Aile hekimlerinin yanlarında,
  14. Diş hekimlerinin muayenehanelerinde,
  15. Evde bakım merkezlerinde,
  16. Doktorların özel muayenehanelerinde,
  17. Diğer sağlık personellerinin özel muayenehanelerinde çalışabilirler.

Görüldüğü gibi bu kişilerin çalışma alanları hastanelerle sınırlı değil. Çünkü tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında, özel muayenehanede bile birçok işi yapabilirler. Bu sebeple sertifikanız ile ilgili merkezlere başvurabilir ve kabul edilirseniz çalışmaya başlayabilirsiniz. Özel Hastanelerin Muayene Ücretleri hakkında bilgi için yazımızı inceleyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.