tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5871
EURO
36,2971
ALTIN
2.982,78
BIST
9.647,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Kangal Yetiştiriciliği 2023 Köpek Çiftliği Karlı Mıdır?

Kangal Yetiştiriciliği 2023 Köpek Çiftliği Karlı Mıdır?

Kangal yetiştiriciliği 2023, köpek çiftliği karlı mıdır, Sivas kangal yavrusu fiyatları 2023, Kangal yavrusu fiyatları 2023, Sivas kangal fiyatları 2023, TİGEM kangal fiyatları 2023, kangal satılık 2023, Bursa kangal çiftliği yavru fiyatları, 6 aylık kangal nasıl olur, köpek çiftliği getirisi, köpek çiftliği ne kadar kazandırır, köpek çiftliği KOSGEB, köpek çiftliği ruhsatı nasıl alınır, Türkiye’nin en iyi köpek çiftliği, köpek çiftliği projeleri, köpek çiftlikleri satılık köpekler, köpek üretim belgesi nasıl alınır gibi konuların tümünü yazımızda bulabilirsiniz.

Kangal Yetiştiriciliği 2023 Köpek Çiftliği Karlı Mıdır?

Kangal yetiştiriciliği nasıl yapılır? Köpek yetiştiriciliği, Köpek çiftliği nasıl kurulur? gibi soruların yanıtlarını bulacağınız yazımızda sizlere kangallar için uygun olan barınakları, kangal beslenme teknikleri ve köpek çiftliği kurmak için gereken tüm bilgileri paylaşacağız. İş fikri olarak karşımıza çıkan köpek çiftliği genellikle köpeklere karşı ilgisi olan kişiler tarafından oldukça fazla araştırılmaktadır.

Herkes sevdiği işi yapmaya aynı zamanda da sevdiği işten güzel kar elde etmeyi ister. Köpek çiftliği kurmak isteyen kişiler için vereceğimiz ilk tavsiye; girişimci olarak yeni başlayacağınız bu işte yüksek fiyatlı safkan köpekleri tercih etmek yerine maliyeti düşük ve daha çok tercih edilen köpekleri tercih etmelisiniz. Bunun için köpek çiftliğine başlamadan önce hangi cins köpeklerin yetiştirileceğine karar verilmelidir.

Kangal Yetiştiriciliği 2023

Her geçen gün daha da fazla değerlenen kangal cinsi köpekler, yetiştiriciliği yapan kişilerinde bildiği gibi bazı incelikleri bulunmaktadır. Köpek cinsleri arasında değerli olan kangallar için önemli olan nokta ise ırkın özelliklerine uygun şartlar altında bakımının sağlanması gerekmektedir. Hatta belirtmeliyiz ki kangal cinsi köpekler için festivaller bile düzenlenmektedir. Kangal yetiştiriciliği işinde kangalların bakımının nasıl yapılacağına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin sosyal medya hesabı üzerinden kangal yetiştiriciliği hakkında yapmış olduğu açıklama;

“Anadolu’ya özgü gen kaynaklarının korunması ve tüm saflığıyla gelecek nesillere güvenle aktarılması amacıyla, #Kangal yetiştiriciliğine Ulaş Tarım İşletmemizde 1986, hem Kangal hem de Akbaş #çoban köpeği yetiştiriciliğine ise Karacabey #Tarım İşletmesi Müdürlüğümüzde 1992 yılında başladık. 2020 yılı ağustos ayına kadar 72 baş enik doğdu ve 197 baş köpekle devam etmekteyiz. Gen kaynaklarımızı koruyup gelecek nesillere tüm saflığıyla aktarılması için yaşatıyoruz. “

Kangal Nasıl Büyütülür?

Öncelikle belirtmeliyiz ki kangal cinsi köpeklerin barınakları, kangalların yetiştirilme amaçlarına ve şekillerine göre belirlenmektedir. Tek ya da toplu olarak yetiştirilecek kangalların barınakları birbirinden farklı olmaktadır. Bir adet kangalın barınma ihtiyacı için kulübe şeklinde barınak uygun olmakta ve bu kulübeler de plastik, ahşap ya da betonarme olabilmektedir.

Kulübelerin çatı kısımları meyilli olup ön kısıma doğru çıkıntılı bir bölme olması gerekir. Ayrıca ayarlanabilir bir kapının olması da gerekmektedir. Bu kulübelerin iç kısımları ise düz ve boyalı olmalı, çivi çıkıntısı olmamalıdır. Elbette kulübenin büyüklüğü kangalın büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır. Girişlerde ve çıkışlarda zorlanmayacak şekilde olmalı, içerisinde rahat yatabileceği bir alan olarak tasarlanmalıdır. Metre üzerinden belirtecek olursak, bir köpek kulübesi 1 metre uzunluğunda ve 90 cm yüksekliğinde olabilir.

Tabi ki bu alanlar köpeğin büyüklüğüne göre hesaplanmalıdır. İçerisinde ayağa kalkamayacak ya da kendi etrafından rahatça dönemeyecek ise bu kulübe kangal için uygun olmamaktadır. Neden boya uygulanmalı diyen kişilere de belirtmemiz gerekirse kulübenin kötü hava şartlarında çürütücü etkisinin azaltılması ve parazitlerin oluşumunun engellemesi için boya şarttır.

Kangal Yetiştiriciliği 2023

Temizlik biz insanlar için nasıl önemli ise hayvanlar için de önemli olmakta ve bu nedenle kulübeler düzenli aralıklarla temizlenmeli hatta parçalanıp takılacak şekilde tasarlanması yetiştirici tarafından daha pratik olabilir. Kulübelerin alt kısımlarının nemli ve rutubetli olmamasına özen gösterilmelidir. Bu koşullar kangallar için kalitesiz yaşam ve sık sık hastalanmayı doğurabilir. Bu nedenle zemin topraktan bir miktar yüksek olmalıdır.

Toplu olarak yetiştirilecek kangalların barınaklarına değinecek olursak, barınaklar köpeklerin sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Toplu barınaklarda hayvanların soğuk havalarda girebileceği bölümün olması gerekmektedir. Ayriyeten çiftleşme ve doğum kısımları da olmalıdır. Bu bölümler aynı çatı altında bölüm bölüm olmalı, aralarında 2 metrelik koridor tasarlanmalıdır. Koridorun sağ ve sol kısımlarında 3 – 5,5 metrelik kulübeler ve bunların yüksekliği 2,5 metre olması gerekir. Aydınlık bir şekilde tasarlanacak olan kulübelerin etrafı, köpeklerin atlamaması için 180 – 200 cm yüksekliğinde yapılmalıdır. Barınaklar günlük olarak temizlenmelidir.

Kangal Besleme Teknikleri

Kangal yetiştirmek isteyen kişiler hayvanın beslenmesinde kullanılacak olan yemek ve su kabını da dikkate almalıdır. Su kabı paslanmaz çelik ya da galvanizli sacdan yapılmış olan kaplarda olmalıdır. Bu su kaplarının en az 15 litre su alması gerekir. Elbette su kapları da her daim temiz tutulmalı ve sık sık tazelenen su ile dolu bırakılmalıdır. Yaz mevsimlerinde soğuk olarak verilen sular, kış mevsimlerinde ise ılık tercih edilmelidir. Yemek kapları, krom-çelikten yapılmış ve 3 litre kapasiteli kaplar olmalıdır. Kangallara verilen her yemeğin ardından yemek kapları sabunlu su ile yıkanmalı ve bu su ile durulanmalıdır.

Kangal Yetiştiriciliği 2023 Kangal ve Bakım

Kangalların bakımında kullanılacak olan malzemeler tarak, mandal ve fırça olarak bilinmektedir. Fırça sert plastikten ya da hafif metal karışımlı olmakta ve çeşitli sertlikleri bulunmaktadır. Tarak paslanmaz çelikten üretilmiş olmalıdır. Tarakta diş aralığı 1 mm olarak tercih edilmelidir. Mandal ise deri ya da bez sevk kayışları ile bağlanma zincirlerini birbirlerine bağlamakta kullanılır. Olabildiğince kuvvetli mandallar kangal yetiştiriciliği için tercih edilmelidir.

Köpek Yetiştiriciliği

Kangal köpekler için kullanılacak olan tasmalar;

  • Sivri çıkıntılı tasma,
  • Ağızlık,
  • Deri tasma,
  • Sevk kayışı,
  • Bağlama zincirli tasma

olmaktadır. Tasma çeşitlerini daha detaylı bir şekilde ele alacak olursak;

Sivri çıkıntılı tasma: Kangalın başka bir köpek ile boğuştuğunda daha az zarar görmesini sağlamak amacıyla kullanılır. Bu tasmalar demirden ve dışa doğru sivri çıkıntılı olarak tasarlanmıştır.

Ağızlık: Kangalın etrafındaki hayvanlara zarar vermesini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ağızlık, yumuşak deriden ya da plastikten üretilmiş olması gerekir.

Deri tasma: Bu tasmalar boyuna iki parmak genişliğinde takılmalı ne boyunu sıkmalı ne de kolayca çıkmalıdır. Bu tasma, köpeği gezdirmek ya da bir yere bağlamak için kullanılır. Tasmanın boyutu köpeğin boyun çapına göre ayarlanabilmektedir.

Sevk kayışı: Köpeğin sevki için kullanılan tasma çeşidi olmaktadır. Deriden ve ipten dokunmuş olanları da mevcuttur.

Bağlama zincirli tasma: Köpeğin herhangi bir yere bağlanması için kullanılmaktadır. Mutlaka deri tasma ile kullanılması gerekir. Uzunluğu ise en az 2 metredir. Zincirin ucunda tasmaya bağlanacak olan mandal ve birkaç tane fırdöndü bulunmaktadır.

Kangal Köpeğinin Fiziksel Özellikleri

  • Burun – Ağız Yapısı: Ağız burun yapısı kısa, çene ise kuvvetlidir. Dişler sivri ve sağlam olmakta dudaklar ise sarkıktır.  Göz, kulak, ağız etrafı ve burun üstüne kadar siyah renktir.
  • Gözler: Kafatasına göre oldukça küçük ve yuvarlaktır. Kahverengi ve altın aralığında renge sahiplerdir. Göz etrafı ise siyahtır.
  • Kulaklar: Orta boyutta ve üçgen şeklindedir. Uçları yuvarlak, kafaya yapışık ve sarkıktır.
  • Gövde: Gövdesi baştan sonra bir kare şeklini andırır. Vücut adaleli ve hiçbir zaman şişman olmaz. Göğüs derin, karın hafifçe içine çekik olmaktadır.
  • Bacaklar: Ön bacaklar arka bacaklara göre daha güçlü olmaktadır. Ayaklar iri yapılı, parmaklar ise siyahtır.
  • Kuyruk: Kuyruklar oldukça yüksek olmakta, rahat durumda ise düşük ve kıvrık olmaktadır.
  • Vücut Rengi: Bozdan çelik rengine kadar olabilir.
  • Post: Kısa ve yoğun bir tüy yapısı bulunur.
  • Ağırlık: Dişilerde 41 – 59 kg, erkeklerde ise 50 – 60 kg aralığındadır.

Köpek Çiftliği Kurmak 2023

Köpek çiftliği kurabilmek için öncelikle arazi bulunması gerekir. Bu arazinin büyüklüğü yetiştirilecek olan hayvanların sayısına ayarlanmalıdır. Çiftlik yapılacak olan yerin bulunmasının ardından gerekli şartlar sağlanmalı ve köpek çiftliği ruhsatı alınmalıdır. Devletten alınacak olan ruhsat ile köpek çiftliği rahatlıkla kurulabilmektedir. Seçilen arazi hayvan sayısına göre tercih edilirken, çiftlikte yetiştirilecek olan köpeklerin cinsleri de seçilmelidir.

Köpek çiftliği için istenen ruhsat ile yapacağınız işi resmileştirmiş olursunuz. İşletmenize köpek çiftliği için onay verilmemesi durumunda kapatılabilmektedir. Çiftliğin açılacağı, bağlı olunan belediyeye giderek ruhsat işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Gerekli belgeler temin edildikten sonra ruhsat alınır ve işletmenin kurulumuna başlanabilir. Köpeklerin cinslerinin belirlenmesinin ardından her cins köpek için 1 dişi ve bir erkek köpek olması gerekmektedir. Sağlık açısından işletmede veteriner bulundurulmalıdır.

Köpek Çiftliği Kurma Şartları Nelerdir?

Her işte olduğu gibi köpek çiftliği kurmak için de belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar;

  • köpek besleme iznin olması,
  • köpeklerin kendi cinsleri çiftleşecek olması,
  • işletmenin ruhsatının olması,
  • arazinin seçilmiş olması,
  • veteriner bulundurulması,
  • her köpek için 1 erkek ve 1 dişi köpek bulunması gerekir.

Köpeklerin bir yıl içerisinde en az iki kez doğum yaptığını da hatırlatalım. Doğumlarda çoğu zaman 5 adet yavru doğar.. Köpek çiftliği kurma şartları doğru bir şekilde tamamlanırsa yavru köpekler sağlıklı bir şekilde büyür ve böylelikle köpek çiftiliği işinden kar elde edebilirsiniz.

Köpek Çiftliği Karlı Mıdır?

Köpek Çiftliği İle Para Kazan

Köpek çiftliğinden para kazanmak isteyen kişilere belirtmeliyiz ki köpek çiftliğinden kar elde edebilmek için acele etmemek ve sabır olmak gerekir. Kar elde etmek için yetiştirilen tür ve üretim kapasitesi dikkate alınmalıdır.  Köpek çiftliğinde kar etmek için köpeklerin kendi cinsleri ile çiftleşmesine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde köpekler kendi cinsleri dışında başka cinslerle çiftleşir ise ucuz fiyatlardan satışları gerçekleşir ve işletme kar elde edemez. Bunun önüne geçebilmek için köpek cinslerini farklı bölümlerde yetiştirilmesi gerekir. Böylelikle safkan köpekler yetiştirip satarken para kazanır ve kar elde edebilirsiniz.

Tarım ve hayvancılık yaparak para kazanmak için “Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Hibe Desteği” adlı yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Köpek Çiftliği Maliyeti

Elbette köpek çiftliği kurmak için kişide belirli sermayenin bulunması gerekir. Bu sermaye ise;

  • arazi alımına,
  • köpek alımına,
  • çiftlik kurulumuna,
  • bakım ve beslenme giderlerine

harcanmaktadır. Yapılacak olan harcamalar belirli bir sürenin ardından işletme sahibine karlı bir şekilde geri dönüş sağlayacaktır. 2023 yılı köpek fiyatlarını dikkate alarak köpek çiftliği maliyetini hesaplayabilirsiniz.

Kangal Yetiştiriciliği Para Kazandırır mı?

Kangal çiftliği kurmak, diğer cins köpeklerin çiftlik yapımında gereken prosedürlerden farklı olmamaktadır. Fakat kangalların bakım şartlarına özen gösterilmesi gereken cins olduğunun unutulmaması da gerekir. Kangal çiftliği için tercih edilecek olan arazi geniş olmalı, bu arazide çeşitli bölümler yer almalıdır. Yavru kangal köpekler sıcak bölümlerde bakılmalıdır. Kangal yetiştiriciliği işinden kazanç sağlayıp kar elde edebilmek için kangal yavrularının bakımı ve beslenmesi doğru bir şekilde aşıları ise düzenli olarak yaptırılmalıdır.

Ceviz Yetiştiriciliği Ne Kadar Kazandırır?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) Kangal Köpek Yetiştiriciliği hakkındaki yazısına ulaşmak için tıklayınız.

Örnek Köpek Çiftliği

Köpek çiftliği kurmak isteyen yeni girişimcilere örnek olacak çiftlik görseli aşağıda yer almaktadır.

Türkiye’nin En İyi Köpek Çiftliği

Türkiye’de en iyi köpek çiftiliği olarak karşıma çıkan çiftlikler Bolu, İstanbul ve Bursa illerinde ün salmıştır. Türkiye’nin en iyi köpek çiftliği illere göre aşağıda belirtilmektedir.

Bolu Köpek Çiftliği

Bolu ilimizde köpek çiftliği için yapacak olan kişilere köpek ilanları https://www.evcililanlar.com/s/kopek-ciftligi-bolu adresi üzerinden verilmektedir. Kişiler satın alacakları köpekleri bu ilanlar sayesinde kolaylıkla bulabilmektedir.

İstanbul Köpek Çiftlikleri

İstanbul ilimizde bulunan köpek çiftliklerinin konumlarına aşağıdaki harita sayesinde erişebilirsiniz.

Köpek Çiftliği Bursa

Bursa ilinde birçok köpek çiftliği bulunmaktadır. Köpek sahibi olmak isteyen kişiler bu çiftlikler sayesinde köpek alımı yapabilirler. Bursa köpek çiftliğine aşağıdaki harita üzerinden ulaşabilir, civarlarında bulunan köpek çiftliklerini de ziyaret edebilirsiniz.

Satılık Kangal

Köpek çiftliği kuracak kişiler satılık köpekleri araştırmaya işe girişmeden önce yapmalıdır. 2 3 aylık kangal yavrusu, 6 aylık kangal ya da yavru kangalların internet üzerinden satışları, satılık kangal olarak ilanları verilmektedir.

Yorumlar

  1. Necati dedi ki:

    Çok teşekkürler bilgiler için

  2. Nurullah dedi ki:

    Türk aslanı hey maşallahhh