tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5648
EURO
36,3422
ALTIN
2.920,66
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Kaz Yetiştiriciliği Hibesi 2023 TKDK Kaz Çiftliği Hibe Desteği

Kaz Yetiştiriciliği Hibesi 2023 TKDK Kaz Çiftliği Hibe Desteği

Devlet destekli kaz yetiştiriciliği, Kaz yetiştiriciliği Devlet desteği 2023, kaz yetiştiriciliği hibesi, Kaz desteklemesi 2023, Kaz hibe Destekleri hangi illere veriliyor, kaz çiftliği nasıl kurulur+maliyeti nedir, KOSGEB kaz yetiştiriciliği, Kaz Projesi, Kaz çiftliği projesi, Salma kaz yetiştiriciliği, TKDK kaz yetiştiriciliği  gibi konular hakkında geniş bir bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.  

Kaz Yetiştiriciliği Hibesi 2023

Kaz yetiştiriciliği, ördek ve hindi çiftliği son yıllarda en yaygın hayvancılık sektörleri arasında yer alıyor. Öncelikli olarak Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun bazı illerinde kaz çiftliklerinde artışlar meydana geldi. Devlet, kanatlı sektöründe yetiştiricilik yapmak amacıyla çiftlik kurmak isteyen çiftçilere kaz hibesi vermektedir. 2023 yılında Tarım ve Orman Bakanının yapmış olduğu açıklamaya göre %75 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağlanacaktır.

Kaz Yetiştiriciliği Hibe Şartları 2023

Devletten kaz yetiştiriciliği hibesi alabilmek için gerekenler aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

  • Başvuru tarihlerinde açıklanan projeye başvurular yapılmalı,
  • Proje için istenen şartlar yerine getirilmeli,
  • Kaz çiftliği için hayvan alımları tamamlanmalı,
  • Kaz hibe ödemesi alınmalıdır.

TKDK Kaz Çiftliği Hibe Desteği 2023

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumundan kaz hibe desteği için çağrı rehberlerinin takip edilmesi gerekmektedir. Çağrı rehberinden hangi illere destek verileceği, gerekli belgeler ile ne zaman başvuru yapılacağı belirtilmektedir. TKDK’nın resmi internet sitesi üzerinden hibe ve teşviklere başvuru yol haritası da belirtilmektedir. TKDK’nın verdiği destek kanatlı kümeslerinin ve hayvan barınaklarının inşaatı ve modernizasyonu için kullanılabilmektedir. TKDK Telefon numarası ise 444 85 35’dir. Ayrıntılı bilgi için TKDK resmi internet sitesini mutlaka ziyaret ediniz.

Devlet Destekli Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Alınır?

Kaz Yetiştiriciliği Hibesi 2023

Devlet Kaz Yetiştiriciliği Desteği

Kaz yetiştiriciliği projesi geçtiğimiz yıllarda Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı bu karar gereği izlenecek yolun rehberini de yayınladı. Bu tebliğde başvuru form ve evrakları yer alıyor. Bu ekler ile Tarım ve Orman İl İlçe Müdürlüklerine fiziki müracaat ederek başvuru işlemleri başlatılıyor. Devlet destekli olarak verilen hibe desteği;

  1. Arı yetiştiriciliği,
  2. İpek böceği yetiştiriciliği,
  3. Damızlık ve ticari kaz yetiştiriciliği,
  4. Ticari hindi yetiştiriciliğini kapsamaktadır.

Kaz Yetiştiriciliği Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

Öncelik kaz yetiştiriciliği destek başvuru formu eksiksiz doldurulur. Bir sonraki adımda yatırım yapılacak İl Komutanlığı’na başvuru formu gönderilir. İl Müdürlüğü talepleri aldıktan sonra kişi adına belge tarih ve numarasının belirtildiği bir talep dosyası açar. Kaz yetiştiriciliği için başvuru süresi en fazla 30 gündür. Belgeler tamamlandıktan sonra tüm belgelerin bir kopyası İl Müdürlüğünde kalırken, bir nüshası da başvuru sahibi tarafından alınır.

Kaz Yetiştiriciliği Desteği Gerekli Belgeler

Devlet destekli kaz yetiştiriciliğinden yararlanabilmek için başvuru esnasında;

  1. Hibe başvuru formu,
  2. Noter onaylı imza,
  3. Kimlik kartı
  4. Firma sermaye yapısı,
  5. İkametgah adresi
  6. Yatırım sahibinin yetkili kuruldan alabileceği yetkilendirme belgesi

olması gerekmektedir.

Kimler Kaz Yetiştiriciliği Desteğinden Yararlanamaz?

Devlet destekli kaz yetiştiriciliğinden faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Şartlarını yerine getirmeyen kişiler kaz yetiştiriciliği desteğinden yararlanamaz. Buna göre;

  1. SGK prim borcu olanlar,
  2. Başka bir kurumdan hibe ve destek alanlar,
  3. Hibe kuruluşuyla ortaklığı bulunanlar,
  4. İşletme faaliyeti askıya alınmış olanlar,
  5. Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş olanlar,
  6. İflas edenler

kaz yetiştiriciliği devlet desteğinden yararlanamazlar.

Kaz Hibe Destekleri Hangi İllere Veriliyor?

Devlet tarafından verilen kaz ve hindi hibesi Türkiye’nin tüm illeri için geçerli olmamaktadır. Bu hibe desteğini alabilmek için Bakanlık tarafından verilen illerde ikamet etmek ya da projeyi belirli illerde gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu iller;

  • Kars ili ise; 1.000 adet kapasitesi bulunan damızlık kaz çiftliğine
  • Muş, Ardahan ve Kars illerinden biri ise; 500 hayvan kapasiteli ticari kaz çiftliğine
  • Bingöl ili ise; 1.000 hayvan kapasiteli hindi çiftliği sahip olunması gerekir.

Belirtilen bu illerden biri için başvurular İl ya da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvuru sonucunda olumlu yanıt gelmesi durumunda; Çiftçilik için inşaat ya da makine alımları için hibe alınabilir. Bu hibenin oranı ise %75 olmaktadır. Bu da demek oluyor ki kişi %25 oranında bir ödeme yapacaktır. Ancak damızlık kaz çiftlikleri kurumunda destek verilmektedir.

Devlet Destekli Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Alınır?

Kaz Yetiştiriciliği Hibesi (Yüzde 75 Devlet Destekli) 2023

Kaz Yetiştiriciliği Kursu 2023

Kaz yetiştiriciliği kursu kaz hibesinde en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu kurslar Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığının beraberliğinde hayvancılık alanlarında faaliyet gösterecek kişilere verilen bir kurstur.

Bu kursu başarılı bir şekilde tamamlayan kişilere MEB onaylı Katılım Belgesi verilmektedir. Ancak kaz hibesi için istenilen başvuru şartları arasında kurs belgesi yer almamaktadır. Kaz yetiştiriciliğinin kurs program modülünü buradan görüntüleyebilirsiniz. Hazine arazisi kiralama hakkında detaylı bilgi için “Devletten Hazine Arazisi Kiralama (Başvurusu Şartları)” başlıklı yazımıza tıklayınız.

Kaz Yetiştiriciliğine Hangi Kurumlar Destek Veriyor?

Destek denildiğinde akla ilk gelen KOSGEB’in kaz yetiştiriciliği desteği bulunmamaktadır. KOSGEB canlı hayvan için hibe, destek vermez. Tarım ve Orman Bakanlığı bu meslek faaliyetinde bulunan kişilere TKDK kaz çiftliği hibe desteği ile genç çiftçi hibe desteği verir. Projelere katılan üreticiler en fazla 450 bin TL’ye kadar maddi destek alabilir.

2023 Kaz Hibe Destekleri

2023 yılı kaz hibesi TKDK tarafından 101 no’lu eylem planında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar desteğinde kanatlı eti üretimine hibe desteği sağlanmaktadır. TKDK Kırsal Kalkınma desteği aşağıda bulunan konuları kapsar. Ayrıca TKDK’ nın kaz sektörü için destek miktarı üst limiti 125.000 euro olmaktadır.

  • En az 350, en fazla 3.000 Kaz
  • En az 5.000, en fazla 50.000 Broyler
  • En az 1.000, en fazla 8.000 Hindi

Kaz Yetiştiriciliği ve Pazarlama

Kaz yetiştirmek için çiftlik kurmadan önce civciv yetiştiriciliği, besicilik ya da yumurta üretimi gibi sektörlerden birine karar verilmelidir. Yumurta üretimi için etlik kaz alınmaması tavsiye edilmektedir. Çin kazının yumurtası verimli eti ise az olmaktadır. Çin kazı 9 ayda gelişimini tamamlamakta etlik kaz ise 4 ay içerisinde gelişimini tamamlamaktadır. Kaz çiftliği kurmadan önce bu işin pazarlamasını ve kaç para kazandıracağının iyice hesaplanması gerekir.

Örnek Kaz Çiftliği

Örnek kaz çiftçiliği için uzmanlardan aldığımız birkaç tavsiye ile çiftlik kurmadan önce planlamada yardımcı olabilmektedir.

Devlet Destekli Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Alınır? 2023

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Alınır? 2023

Hayvanların barınacağı alanın kapalı ve açık alanları büyüklükleri hayvan sayısına göre belirlenmelidir. Otlaklık alan ne kadar büyük ve sulağa yakın ise oldukça avantaj elde edilir. Besin için yulaf, yonca ve benzeri bitkilerin yetiştirilmesi amacı ile ayriyeten bir araziye ihtiyaç duyulacaktır. Eğer yonca ve yulaf ekili bir arsa var ise, kazları bu tarlaya otlamak için salınması hatta arsayı iki parçaya bölerek değişmeli olarak otlatılması tavsiye edilmektedir. Kazlar araziye girmeden iki gün öncesinde arazinin suyu kesilmeli ve kurutulmalıdır. Yetişkin bir kaz için 50 cm² kare barınak gerekmektedir. 

  • Eğer kişi 50 kaz besleyecek ise 50*50 = 250 m²,
  • 100 kaz beslenecek ise 100*50 = 500 m², 
  • 1.000 kaz içinde 1.000*50 cm² = 5.000 m²

kapalı alana ihtiyaç duyulacaktır. Tüm bunlara ek olarak çiftliğin yüksekliği en az 60 cm yüksekliğinde olması gerekmektedir. Örnek kaz çiftliği projesi hakkında yeni gelişmeler olduğunda sizler ile paylaşacağız.

Yorumlar

  1. turan tren dedi ki:

    merhaba ben trakya bölgesinde mast kazı yetiştirmek istiyorum. devletten kaz yetiştiriciliği hibesi almak istiyorum. bu mümkünmü, anladığım kadar doğu illerde kalkındırma dan yararlanıyormuş benim alma şansım nedir

  2. Emrah dedi ki:

    Kaz desteği almak için ne yapmalıyım nasıl kaz alabilirim yardımcı olursanız sevinirim