tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5607
EURO
36,3434
ALTIN
2.918,63
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği ve Arıcılık Desteklemesi 2023

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği ve Arıcılık Desteklemesi 2023

KOSGEB arıcılık hibe desteği, arıcılık desteklemesi 2023, Arıcılık hibe desteği 2023, Arıcılık hibe desteği 2023 başvuru, arı hibe desteği 2023, arıcılık hibe 2023, KOSGEB arıcılık hibe, arıcılık hibe başvurusu, 50 kovanlık arıcılık projesi, Arıcılık kredisi, Ziraat Bankası arıcılık kredisi, TKDK arıcılık gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyiniz.

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği 2023

Gezici ya da yerleşik arıcılık yapmak isteyen kişilere devlet, arıcılık kredisi sunuyor. Arıcılık kredisi ve şartları, arı yetiştirmek isteyenlere kovan ve diğer giderler için gerekli finansman arıyor. Finansman desteği olarak çiftçilere verilecek olan kredileri sizler için yazımızda ele alacağız. Arıcılık kredisi, Ziraat Bankası ve KOSGEB tarafından çiftçilerin kullanımına sunulmaktadır.

Bu iki devlet destekli kurumlardan arıcılık kredisi verilirken, kredi kullanım şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Kovan alma kredisi, arı yetiştiricileri için bankaların ve özel firmaların desteği olmaktadır. Devletimiz, arıcılık kredisini hayvancılık kredileri kapsamında vermektedir.

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği Ne Kadar?

Kosgeb, arıcılıkla üretim yapmak isteyenlere İMALAT / Gıda İmalatı adı altında faizsiz kredi ve hibe kredi seçeneği sunuyor. Tüm Kosgeb uygulamalarında olduğu gibi; Kosgeb Arıcılık Teşvik Kredisi almak isteyenlerin uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Bu eğitim 32 saatlik kurs içeriğini içerir. Bu eğitime katılanlar bir iş planı hazırlamayı öğrenirler.

Girişimcilik eğitimi alan girişimcilerin Kosgeb’e başvurması durumunda; Girişimcilik Destek Programı hibe alabilir ve ilk yılı bittiyse faizsiz kredi çekerek ihtiyaçlarını 1 yıl ödemesiz karşılayabilir. Bu girişimcilik destek programı dahilinde; 65 bin TL, 365 bin TL kredi verilmektedir. Kosgeb engelli, kadın girişimci, gazi, şehit yakınları için de ilave destek sunmaktadır.

Arıcılık ile ilgili Arıcılık Kredisi Nasıl Alınır? bilgi için tıklayınız.

Arıcılık Hibe Desteği 2023

Uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında yapılan müracaatta arıcılık ile ilgili bal, kovan, filtre makinası, polen kurutma ve polen temizleme makinası gibi ihtiyaçlarınızı hibe kredisi ile temin edebilirsiniz. Ancak Kosgeb, doğrudan canlı hayvan alımı için kredi sağlamaz. Bu nedenle Kosgeb’e arı yetiştiriciliği iş planı ile başvurursanız hibe kredisi alamazsınız. Ancak, bahsettiğimiz gibi, bal üretme, bal satma ve bal paketleme gibi hizmetler için kredi alabilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Kosgeb birimleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Arıcılık yapmak isteyen girişimcilerin uygun koşulları sağlaması durumunda T.C. Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarda düşük faizli bal üretimi desteği başvurusunda bulunabilirler.

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği ve Arıcılık Desteklemesi

KOSGEB Arıcılık Hibe Desteği ve Arıcılık Desteklemesi 2023

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi

Ziraat Bankası Arıcılık siciline kayıtlı, en az 50 kovan ile üretim yapan veya kovan sayısını 50 ve üzerine çıkarmak isteyen üreticilere kredili ürünler sunmaktadır. Ziraat bankası arıcılık kredisi özellikleri ise;

  1. 200 adet ve daha fazla sayıda arılı kovan ile gezginci arıcılık yapan üreticiler için jeneratör, arıcı barakası, güneş enerji sistemi ya da karavan alımı, arılı kovan, bal süzme makinesi, polen kurutma ve temizleme ile kek hazırlama makineleri alımı,
  2. 100 adet ve daha fazla sayıda arılı kovana sahip ana arı üretimi yapmak isteyen arıcılara; ana arı üretimi için güneş enerji sistemi, jeneratör,
  3. En az 1000 adet çiftleştirme kovanı alımı ile arıcı barakası/arıcı karavanı alımı, bombus arısı üreten işletmeler için bina yapımı ve tadilatı, raf sistemleri ile ilgili ekipman ve aletlerin alımı, arıcılık malzemeleri, temel petek, şeker, kek, ruhsatlı ilaç alımı, gezginci arıcılara işçilik dahil arı nakliye giderleri, bombus arısı üretimine yönelik polen, şeker, ambalaj, plastik kap gibi işletme giderleri,
  4. Ana arı işletmeleri için; temel petek, şeker, kek alımı ile ana arı üretim malzemeleri alımı ve diğer işletme giderlerinin finansmanı sağlanabilmektedir.

Arıcılık Hibe Desteği 2023 Başvuru

Arıcılık kredisinden yararlanmak için size en yakın Ziraat Bankası şubesi ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru bölümünde istenen belgeler aşağıdaki gibidir;

  1. ÇKS belgesi ve kimlik kartı fotokopisi,
  2. Tarımsal işletmesini teşvik edici belgeler, (kira kontratı, tapu kaydı)
  3. Teminatlara ilişkin belgeler,
  4. Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu

istenmektedir. Arıcılık kredisinden yararlanmak istiyorsanız, Ziraat bankası şubelerine başvuruda bulunabilir ya da diğer özel bankaların arıcılık kredisi paketlerini de değerlendirebilirsiniz.

Arıcılık Sigortası

Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunun 12’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile kapsama alınan aktif arı kovanları, plakalı, modern kovan niteliğindeki kovanlarda A.2. Maddede belirtilen durumlardan dolayı meydana gelen hasar aşağıda belirtilen ilke ve şartlara göre sağlanmaktadır.

Ziraat Bankası arıcılık kredisi ve kovan sigortası ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Teminat Kapsamındaki Haller ve Kayıplar (A.2)

Bu sigorta içinde arılı kovanların; Fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı, kovanların nakliyesi esnasında; çarpma, çarpışma, devrilme, yanma gibi nedenler sonucu doğrudan doğruya uğradığı zararı temin edilmektedir. Kovan sigortası bedeline arı kolonisi dahildir. Teminat altına alınan riskler poliçede belirtilmektedir. TÜRKVET ve Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olan plakalı, modern ve aktif (içinde arı olan) kovanlar sigorta edilebilmektedir.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı da arıcılığa destek vermektedir. Arı kovanı desteği için başvuru tarihleri henüz belirlenmemiştir. Bakanlık açıklama yaptığında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Başvuru tarihlerinin ilan edilmesinin ardından yetiştiriciler, belirtilen tarihlerde başvuru belgeleri ile birlikte İl Müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır.

TKDK Arıcılık 2023

Tüm bu anlatılanların dışında 2023 yılında Ziraat Bankası tarafından verilen tarımsal kredilere de başvuruda bulunabilirsiniz. Üstelik banka tarafından çiftçilere özel olarak verilen kredilerin faiz oranları yıllık 9 oranında olmaktadır. Ayriyeten 2023 yılında TKDK tarafından IPARD programları dahilinde arıcılık desteği verilmeye devam etmektedir.

Yorumlar

  1. Ramazan gür dedi ki:

    Durumum yok buna çok ihtiyacım var artık kendi isimle uğraşmak istiy

  2. Metin POLAT dedi ki:

    Engelliyim,arıcılık yapmak istiyorum.Girişimcilik belgem var.Aricilik işletmem var Arıcılar birliğine kayitliydim ayrıldım.Şu anda 17 arılı kovanim var ilk önce 50 daha sonra100adet arı yapmak istiyorum. Kosgebe nasıl baş vurabilirim ve imkanlarından faydalanbilirim.