tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5695
EURO
36,3521
ALTIN
2.910,64
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar 2023 (30 Bin Lira Hibe)

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar 2023 (30 Bin Lira Hibe)

Mantar yetiştiriciliği kredisi veren bankalar, Kosgeb mantar yetiştiriciliği kursu 2023, Ziraat Bankası mantar kredisi, KOSGEB mantar yetiştiriciliği Kursu 2023, TKDK mantar desteği 2023, mantar yetiştiriciliği is planı örneği, konteyner mantar yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, kültür mantarı kar marjı gibi konuları gelin hep beraber inceleyelim.

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar 2023

Tarımı ve hayvancılığı destekleyen kurumlar, mantar yetiştiriciliği için de kredi ve teşvik sağlıyor. Mantar üretimi için Kosgeb, TKDK ve kalkınma ajanslarının vermiş olduğu mantar desteklerini sizler için ele aldık. Kendi projesini hazırlayarak mantar yetiştirmek isteyen girişimciler, kredi veren bankalara başvurarak mantar yetiştiriciliği için kredi alabilirler. Kar marjı yüksek ürünler arasında höbelen, gelincik, çörek, timrit, çam kabara ve istiridye mantarları yer alıyor.

Mantar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Mantar tek başına çok iyi bir sebzedir, ancak birçok lezzetli yiyeceği tatlandırmak için de kullanılır. Yemeklerin yanı sıra insan sağlığı açısından da birçok faydası vardır. Bu tarımsal ürünün diğer tarım ürünlerinden farkı, kısa sürede hasat edilebilmesi ve geniş araziye ihtiyaç duyulmamasıdır. Ancak bu çalışma birçok sorunu beraberinde getiriyor. Mantarın yetiştirileceği ortam, bakımı, hastalığı, hasat edilmesi gibi zahmetli yönleri ve de bu ürünü  yetiştirmek için teknik bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. Yatırım yaptığınız sermayeyi kısa sürede geri alabileceğiniz bir iş olduğu için yüksek kar elde edebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey, mantarlarınızı yetiştirirken yapılması gerekenlere çok dikkat etmektir. Buna özen göstermeli ve mantar yetiştirmeye uygun bir ortam seçmelisiniz. Mantar yetiştiriciliğinin uzun vadeli, sürekli bir iş olmasını istiyorsanız, yapmanız gereken bu işe başlarken sağlam bir temel oluşturmaktır. Üretiminde hassasiyet gerektiren bu gıdalar nemi sever. Bu nedenle mantarların nemli bir ortam oluşturması zorunludur. Bu mahsullere nem sağlamak için 2 farklı yöntemi deneyebilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar

  1. Sera buğusu: Bununla ilgili ayrıntılı bir araştırma yapın. Tüm seçenekleri değerlendirerek en kullanışlı buğu sistemini seçin. Elinizde bazı makineler kurmanıza gerek yok. Kendi programını otomatik olarak ayarlayabilen makineler var. Buğu sisteminin yapması gereken, biriken su damlacıklarını havada asılı tutmaktır. Amaç mantarları sulamak değil, nemi artırmaktır.
  2. Sis makinesi: Sis makineleri sera buğusundan daha pahalıdır. Ancak nemi tam olarak ayarlayabilir. Sis makinelerinin sera buğusuna göre daha faydalı bir işlevi vardır. Çünkü doğrudan nemi arttırır. Ayrıca, uygun şekilde ayarlanmışsa, kalan fazla suyun değerlendirilmesinde de yardımcı olur.

Üreme alanının bir diğer önemli unsuru da temiz havadır. Mantarlar oksijenle beslenir ve karbondioksit yayar. Mutlu olmak için düzenli olarak temiz havaya ihtiyaçları vardır. Mantarları yetiştirme tarzınıza uygun bir havalandırma sistemi kurabilirsiniz.

Çiftçi için yeni bir fırsat olan kültür mantarı son yıllarda çoğaldı. Antalya’nın Korkuteli İlçesi, 17 bin 739 ton kültür mantarı üretimiyle toplam ülke üretiminin yarısından fazlasını karşılamakta olduğunu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar belirtmişti. Ayriyeten mantar üretiminde kompost üzerinden alınan KDV’nin düşürülmesinin birim maliyetleri düşüreceğini ve üreticileri teşvik edeceğini de söyledi.

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu 2023

Kosgeb mantar yetiştiriciliği kursuna Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde katılmak mümkün. Kursun açılabilmesi için Halk Eğitim Merkezinde kayıt olan 12 kişi olması gerekmektedir. E-Yaygın sistemi üzerinden mantar yetiştiriciliği kursuna başvuruda bulunabilir ve kursu bitirdikten sonra kısa sürede mantar yetiştiriciliği sertifikasını alabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar 2023

Ziraat Bankası gibi diğer bankalar da tarımsal amaçlı kredi sağlamaktadır. Tarım faaliyetleriniz için aşağıdaki bankalardan kredi çekebilirsiniz.

  1. Ziraat Bankası
  2. Vakıfbank,
  3. Halk Bankası,
  4. QNB Finansbak,
  5. İş Bankası,
  6. TEB,
  7. HSBC,
  8. Akbank,
  9. Garanti Bankası,
  10. Denizbank

BKZ: Ziraat Bankası Faizsiz Seracılık Kredisi Şartları

Mantar Yetiştiriciliği Hibe 2023 Yılında Var mı?

Kırsal kalkınma yatırım destek programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine ilişkin hibe kararı ile tarım ve hayvancılık tesislerinin, işleme tesislerinin ve işleme tesislerinin oluşturulması için yeni bir hibe verilecektir. Tarımsal üretimde modern sabit yatırımlar, mantar ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar, büyükbaş hayvancılıkta sabit yatırımlar, küçükbaş ve kümes hayvancılığına yönelik sabit yatırımlar sübvansiyon kapsamına giriyor.

Hibelerin kapsamı ve hibeler için proje baz miktarları genişletilmiştir. Genç çiftçilerimize mantar üretimi için 30.000 TL hibe verilmiştir. Projenin 2023 yılında da devam edeceğinden bahsediliyor.

Mantar Yetiştiriciliği İş Planı Örneği

  1. En az 100 m2’lik alanda 25 ton kompost, 3 kat ranza sistemi, sırt pompası, sulama sistemi, 1 adet vantilatör, aspiratör, higrometre ve termometre içerikli beyaz şapkalı kültür mantarı (agaricusbisporus) üretimi projesi.
  2. En az 1.000 m2’lik alanda kontrolü örtü altı tesisi, 20 ton kompost içerikli, pleurotus cinsi istiridye mantarı, kaya mantarı (pleurotusostreatus) yetiştiriciliği projesi.

TKDK Mantar Desteği 2023

Diğer bir deyişle, devlet bahçesinde 3 veya 5 kompost ile hobi amaçlı mantar üretenlere değil, bu işten geçimini sağlamak isteyen çiftçilere 30.000 TL’lik mantar hibesi vermeyi amaçlamıştır. Ayriyeten TKDK IPARD programları kapsamında 302-1 sayılı tedbirle mantar yetiştiriciliğine 2023 yılında da destek devam edecektir.

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar

Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar

Tarımsal Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • ÇKS Belgesi,
  • Tarımsal işletmesini teşvik edici belgeler (tapu kaydı ve kira kontratı gibi)
  • Tarımsal üretim faaliyet konusuna göre istenecek belgeler olarak sıralanmaktadır.

BKZ: ÇKS Belgesi Çıkartma ve Yenileme İşlemleri

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu 2023

KOSGEB, tarımsal amaçlı mantar yetiştiriciliği ve üretimini desteklemez. Kosgeb, mantar endüstrisinde yalnızca aşağıdaki NACE kodlarıyla destek sağlar. Bunlar ise;

  1. 31.06 NACE kodu ile Kültür mantarı toptan ticareti
  2. 21.01 NACE kodu ile Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda taze sebze ve meyve perakende ticareti (manav ürünleri ile kültür mantarı dahil olmak üzere)

Ziraat Bankası Mantar Kredisi 2023

Ziraat Bankası, son dönemlerde önemli bir sektör haline gelen Sarayönü’nde mantar yetiştiriciliği yapan çiftçilere kredi sağlıyor. Sarayönü’nde son dönemde popüler bir meslek haline gelen mantar yetiştiriciliği sektörünün daha da ilerlemesi için güzel bir fırsat sunan Ziraat Bankası, daha önce mantar yetiştiriciliği için kredisini kullandırmıştı. 150’den fazla üretim tesisine sahip olan Sarayönü’nde bu kredinin mevcudiyeti yeni bir önem kazanmıştır. Faaliyete devam eden firmalara kullandırılan kredide, kredi miktarı üretim alanının genişliğine göre belirlenmektedir. Üretim tesisinde metrekare başına 35 TL olarak belirlenen kredi, tarımsal kredi işlemlerinin karşılanması şartıyla kullanılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.