Numaralı lens fiyatları 2023 yılında ne kadar? Miyop lens fiyatları, şeffaf numaralı lens fiyatları ve aylık lens fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılıyor. En iyi lens markaları ve 2023 fiyatları ile numaralı lens fiyatları başlıklı yazımızı sizler için paylaşıyoruz.
Gözlerinin rengini değiştirmek isteyen ve az gören kişiler için kontakt lensler büyük bir nimettir. Gözlük takmak istemeyenler için kolay bir seçenek haline geliyor. Ancak, bu uygun alternatifi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı koşullar vardır. Lens takarken ve çıkarırken hijyenik olmak en önemli kuraldır. Peki lens nasıl takılır? Nasıl çıkarılır? 2023 Lens fiyatları nelerdir?
Numaralı lens fiyatları sık sık araştırılıyor. Kontakt lens takan kişiler lensi takıp çıkarmadan şikayet ederler. Özellikle lens kullanmaya yeni başlayan kişiler bu konuda pek çok sorun yaşayabilir. Ancak her sabah takıp çıkardıkça bu işlemleri daha kolay hale getiriyor. Lensi yerleştirirken ve çıkarırken çok dikkatli ve titiz olmalıyız. Bu nedenle lensi takarken ve çıkarırken takip etmemiz gereken birkaç şey var.
Lens fiyatları göz kusuruna göre değişiklik göstermektedir. Miyop lens fiyatları genellikle 70 TL – 80 TL’den başlar. Fakat lensin içerdiği özelliklere göre bu fiyat 1.000 TL’yi geçebilir. Ayriyeten bazı lens markalarında lensin şeffaf ya da renkli olmasına göre de fiyat farklı olabilmektedir.
2 haftada 1 değişim planı sunan Acuvue Oasys markalı şeffaf numaralı lens fiyatlarının kutu fiyatı 120 TL‘dir. Ayrıca bu lensler %99 oranında UV blokajı sağlamaktadır. Göze taşıdığı yüksek oksijen oranı sebebiyle en çok tercih edilen numaralı lens markaları arasında yer almaktadır.
Lens markaları arasından en çok bilinen ve numaralı lens fiyatları arasında en çok araştırılan marka şüphesiz Atasun optiktir. Atasun optik lens fiyatları 55 TL ile 400 TL arasında fiyatlandırılmaktadır.
Aylık lens fiyatları 75 TL ile 220 TL fiyat aralığındadır. 3 ve 6 aylık kullanım sağlayan numaralı lens fiyatları ise 110 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.
Lenslerde en çok tercih edilen, en iyi lens markaları ve fiyatları;
Vermiş olduğumuz bu fiyatlar göz problemine ve lens kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir.
Kontakt lensler astigmat, miyop ve hipermetrop gibi göz kusurları olan kişilerce ya da göz renginden memnun olmayıp değiştirmek isteyen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Lensler korneanın üstünde, gözün önünde yer alacak şekilde tasarlanmış ve göz kusurları olan kişilerin net bir şekilde görmesini sağlayan lenslerdir. Bu lensler günlük, aylık ve hatta kullan at olarak satılmaktadır.
Numaralı lensler hangi durumlarda kullanılır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çeşitli göz kusurları nedeniyle gözlük kullanmak istemeyen kişiler numaralı lensleri tercih ediyor. Gözün kusurları ve göz bozukluğuna göre numaralı lenslerin, numaraları belirlenir. Bu numaralar kişiden kişiye göre değişir, herkes aynı numaralı lens kullanır diye bir kural yoktur.
Miyop, hipermetrop, astigmat ve yaşa bağlı olarak lenslerin numaraları gerekli muayene yapılarak belirlenmektedir. Gözlük kullanmak istemeyen kişilerde ya da göz renginden memnun olmayan kişiler numaralı lensleri tercih edebilir.
Numaralı lens kullanmak istiyorsunuz fakat normal / sağlıklı göz numaralarını bilmiyorsunuz. Buna da açıklık getirelim. 0,25 ve 0,50 numaraları üstünde yüksek değerlerde görmenizde bozukluk varsa gözlük ya da numaralı lens kullanabilirsiniz. Eğer gözünde görmede bir sorun olduğunu düşünüyorsanız doktor kontrolünden geçmenizi tavsiye ediyoruz. Muayene sonrası belirlenen göz numaralarına göre numaralı lens kullanabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Lazerle Göz Çizdirme Fiyatları 2023 Göz Çizdirme Ameliyatı
Belirli bir görme bozukluğunuz var ve numaralı lens kullanacaksınız size numaralı lens kaç gün kullanılır açıklayalım. Lensler kullanım durumlarına göre çeşitler halinde sizlerin hizmetinize sunulur. Gözlük kullanım süreleri günlük ve aylık olarak belirlenen sürelere ve kişilere göre değişir. Tabi bu süreler aylar ile sınırlı değildir. 1 yıl ya da iki yıl gibi sürelerde de lensler kullanılmaktadır. Şimdi sizler için yazımızın devamında günlük, aylık ve yıllık lens çeşitleri hakkında bilgi vereceğiz.
Kıymeti genellikle ilerleyen yaşlarda bilinen gözlerin yapısına ve süresine göre çeşit çeşit lensler kullanıma sunulmuştur. Günlük, aylık ve yıllık lens çeşitleri:
Sizler için yukarıda maddeler halinde sıraladığımız lens çeşitleri, kişinin göz problemine göre değişmekte ve lens ömrü kullanılan lens çeşidine göre değişmektedir.
Lenslerin kaç numaraya kadar kullanılacağı birçok değere göre belirlenir. Düşük ya da yüksek olması halinde göz durumunu göre değişebilmektedir. Doktor tarafından kontakt lens reçetesi yazılırken BC, SPH, AX, CYL, DİA gibi göz değerleri kullanılmaktadır. Yazımızın devamında bu değerler hakkında bilgiler vereceğiz. Lensler 10 numara olana kadar lazer tedavisi ile, 30 numaraya kadar olan göz kusurları için de göz içi lensler tedavi olarak kullanılmaktadır.
Kontakt lens fiyatları, ürünü satın aldığınız gözlükçü, hastane veya web sitesine göre değişiklik gösterebilir. Kontakt lens takmak için tıbbi muayeneden sonra kontakt lens reçetenizle girdiğiniz her gözlükçü ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Sağlıklı bir şekilde kontakt lens satın alabilmeniz için reçetenizin belirli değerleri içermesi gerekir. Bunlar;
Yukarıdaki değerler reçetenizde yer alıyorsa sıkı bir lens fiyatı araştırması yapabilirsiniz. Kontakt lens fiyatları günlük, aylık veya yıllık tüketim saatlerine göre değişmektedir. Ayrıca malzemelerin kalitesi, gözde kalma süresi, geometrik tasarım; asferik, torik ve çok odaklı özellikler yükselen lens fiyatlarını etkiliyor.
Göz doktoruna muayene olduktan sonra SGK gözlük camı ve çerçeve hakkın sunuyor. Devlet tarafından sunulan bu hizmetin sorgulaması ise e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. “Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama” penceresi üzerinden bu sorgulamayı yapabilirsiniz. Fakat gözlük kullanmak yerine lensi tercih eden kişilerin lensleri devlet tarafından karşılanmamaktadır. Ancak durum farklı boyutlarda ve zorunlu hallerdeyse tespit edilmesinin ardından SGK lens fiyatlarını ödeyebilmektedir. Aşağıda konu hakkında detaylı bilgi veriyoruz.
Farklı boyutlarda ve zorunlu hallerde olmasının ardından SGK tarafından tespit edilen hastaların lens fiyatları SGK karşılayabilmektedir. Hangi durumlarda SGK lens fiyatlarını karşılıyor derseniz;
Basit miyopi ve hipermetroplar için bir kutuda altı blisterde aylık kullanım için şeffaf lens fiyatları 27,50 ile 67,50 arasındadır. Daha rahat ve kurumayan yeni nesil ürünleri tercih ederseniz lens fiyatı bir kutu için 110 TL‘ye ulaşabilir. Uzak ve yakın kombinasyonu ile yaşa bağlı yakınlık sorunlarına (presbiyopi) çözüm olarak kullanılan multifokal lens ve astigmat lens kutusu 90 TL ile 240 TL arasında fiyatlandırılıyor. Kontakt lens kullanmak isteyen kişilerin yıllık 120 TL ile 300 TL arasında bir bütçe ayırması ve muayene masraflarını da göz önünde bulundurması gerekir.
Bir günlük kullanımdan sonra atılan ve değiştirilen günlük lenslerin yılda 730 lens gerektirdiğini düşünürsek, günlük lenslerin en pahalı lensler listesinin başında yer alması şaşırtıcı olmamalıdır. Renkli veya numaralı lensler için aylık fiyatlar 20 TL‘den başlıyor. Yıllık renkli lensler 180 ile 800 TL arasında ve astigmatlı renkli lenslerde yıllık 1.200 TL’ye kadar çıkabiliyor. Daha spesifik ve sıra dışı çözümlerle kişiye özel lensler için 1.500 dolarlık fiyatlar görmek mümkündür.
Keratokonus gibi özel göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan gaz geçirgen kontakt lens fiyatları 450-1.050 TL, daha yüksek teknolojiye sahip keratokonus lenslerin yıllık kullanım maliyeti 1.800 TL‘ye ulaşabilir.
Ellerimizi yıkamadan önce lens kutusunu açıp kenara koyuyoruz. Sonra ellerimizi bol sabunla yıkayıp duruluyoruz. Yıkadıktan sonra ellerimizi iyice kurulayıp ellerimizde nem izi bırakmamaya özen gösteriyoruz. Artık lensi takabiliriz. Temiz ellerimizle avuç içlerimizde bir lens alırız. Sağ gözümüze takacaksak lensi sol avucumuza alıp nazikçe ovuşturuyoruz.
Bu ovalama işlemi, lens solüsyonunun kaybolmasına yarayacaktır. Daha sonra lensi sağ elimizle tutup sol elimizin işaret parmağına yerleştiriyoruz. Sağ elimizin orta parmağıyla sağ gözümüzün altına çekiyoruz. Ardından sol işaret parmağımızın lensini gözümüzdeki boşluğa bırakıyoruz. Gözümüzü sağa ve sola hareket ettirerek lensin tam oturduğundan emin oluyoruz. Aynısını sol gözünüz için de yapabilirsiniz.
Lensi takarken yanlışlıkla gözlerinizi kırparsanız veya kapatırsanız, yapmanız gereken basittir. Özellikle yeni lens kullanmaya başlayan kişiler bu problemle karşı karşıyadır. Aynaya bakarken takarsanız, lens takarken sorun yaratabilir. Aynada kendimize baksak bile doğrudan gözlerimize odaklanmamalıyız. Bizden uzak bir noktaya odaklanmalı ve lensi gözümüzün beyaz alanına yerleştirmeliyiz. Sonra göz bebeğimizi hareket ettirerek lensin yerine oturduğundan emin olabiliriz.
Her zaman olduğu gibi ellerimizi güzelce yıkarız. Göz bebeğimizi sağa veya sola kaydırarak gözümüzün beyaz kısmını görünür kılıyoruz. İşaret parmağımızla lensi gözümüzün beyaz kısmına doğru kaydırıyoruz. Sonra merceği işaret parmağımızla ve baş parmağımızın etli kısmıyla tutup çıkarıyoruz. Ve lens solüsyonunu doldurduğumuz lens kutusuna koyuyoruz.