tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,6037
EURO
36,3588
ALTIN
2.924,32
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 POMEM Başvuru Tarihi

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 POMEM Başvuru Tarihi

POMEM başvurusu nasıl yapılır, 2023 POMEM başvuru tarihi, pomem başvuru 29. dönem, POMEM başvuru 2023, 29. dönem pomem başvuru tarihi, pomem sözlü mülakat ne zaman, 2023 polislik sınavı başvuru tarihi, PMYO başvuru 2023 gibi konular yeni adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. Bizde sizler için 2023 yılı POMEM başvuru tarihi hakkında gerekli tüm bilgilere içeriğimizde yer vereceğiz.

29. Dönem POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pa.edu.tr üzerinden yapılacak Polis Akademisi Polis Alım Başvuruları için bilmeniz gerekenler! Polis akademisi öğrencisi olmak ve bu gururlu mesleği hayatında sürdürmek isteyenler için bilmeniz gereken her şey burada! Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) polis alımı hakkında yapılacak olan alım duyurusu için heyecanlı bekleyiş başladı.

29. Dönem POMEM başvuru tarihleri adaylar tarafından merakla bekleniyor. Peki, POMEM 29. Dönem polis alımı ne zaman yapılacak? POMEM 2023 PA EGM polis alımı başvuru tarihi nedir? Başvuru şartları nelerdir?  yazımızda yer alıyor. Ancak şunu söyleyebiliriz adayların ileride açılacak 29. POMEM Sınav Giriş Belgelerine göre belirlenen sınav tarih, saat ve lokasyonlarında hazır bulunması gerekmektedir.

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 POMEM Başvuru Tarihi

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından polis istihdamına başvurmak isteyen adaylar, belirlenen tarihler arasında e-devlet şifresi ile www.pa.edu.tr adresine giriş yaparak ön başvurularını tamamlayabilecekler. POMEM adayları, sınav yer ve tarihlerini www.pa.edu.tr adresinden öğrenebilecekler.

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 14 Kasım tarihinde başladı. Adaylar, 14 Kasım – 25 Kasım tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler.

POMEM Sınav Ücreti Nereye Yatırılacak?

Polis Akademisi’ni tamamlamak için ön polis başvurusu olmak isteyen başvuru sahipleri, 100 TL Sınav ücretini  Halkbank ATM’lerden ya da şubelerden Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA  POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırmaları gerekiyor.

Ödemeler sadece Halkbank üzerinden yapılacaktır. E-devlet üzerinden ön başvurular için belirlenen tarih aralığında yapılacaktır. POMEM Para Yatırma HALKBANK isimli yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bekçi Nasıl Olunur? Maaş ve Şartları Nelerdir? konuları hakkında bilgi alabilirsiniz.

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir? 2023

  1. Polis olmak için yalnızca T.C Vatandaşları başvuruda bulunabilecekler.
  2. Pomem başvurusu yapabilmeniz için Lisans veya Ön Lisans Mezunu Olmanız şartlar arasında yer alıyor.
  3. Polis alımı için yaş şartı sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibari ile 30 Yaşından gün almamış olmak
  4. Kadın adaylar için 162 cm, erkek adaylar için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak gerekiyor.
  5. Kpss Puan Şartı Aranan POMEM Başvuru Şartları arasında Lisans mezunları için 2021-2022 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından P3 puan türüne göre en az 60 puan, Ön Lisans mezunları ise 2022 yılında yapılmış olan KPSS sınavının P3 puan türüne göre en az 65 puan almış olmaları halinde başvurularını yapabilecekler.
  6. 29. Dönem POMEM için Sınav aşamaları Ön sağlık kontrolü, Fiziki yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı olmak üzere 3 gruptan oluşuyor.
POMEM Başvuru Nasıl Yapılır

POMEM Başvuru Nasıl Yapılır 2023

POMEM Ön Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır ?

Adından da anlaşılacağı üzere başvuru sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biri olan Ön Sağlık Kontrolü, düşük detaylı bir sağlık muayenesi olacak. Bu tarama, polis teşkilatının sağlık koşullarına ilişkin yönetmeliğe uygun olarak yapılacaktır. Yönetmeliklere göre adayların polis olmalarına engel olan iz, yaralanma, yanık vb. olup olmadığı kontrol edilmektedir.

Bu kontrol neticesinde “polis mesleki eğitim merkezi öğrenci adayı” veya “polis mesleki eğitim merkezi aday olamayacağına” karar verildi. “Polis meslekî eğitim merkezi öğrenci adayı olamaz” kararı alan adaylara gerekçe gösterilerek başvuruları iptal edilir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı Nedir?

Fiziksel Yeterlilik Sınavı, yerinde polis memuru olmak isteyen adayları bizzat görmeyi amaçlayan bir sınavdır. Adayların polis mesleğine girme çabalarının test edildiği tek aşama fiziksel yetenek sınavıdır. Bu aşamada adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan bir parkur üzerinde belirlenen gerekli pozisyonları geçerek puan almaya çalışırlar.

Pomem parkuru içerisinde 7 adet bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler ise;

  1. Jimnastik tahtası
  2. Lastik içerisinden geçme
  3. Ağırlık taşıma
  4. Sağlık topu dokunma
  5. Takla etabı
  6. Slalom Koşu
  7. Engel altından ve üstünden geçme

Tüm bölümleri geçen adaylar, tamamladıkları zamana göre puan alacaklardır. Polis olmak isteyen erkek ve kadın adayların farklı hesaplanan fiziksel yetenek sınavını geçebilmeleri için 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Pomem Mülakat Sınavı Nasıl Yapılır ?

Sağlık kontrolü ve fiziksel uygunluk sınavını geçen adayları bekleyen bir sonraki adım mülakat sınavıdır. Adaylar için en meraklı ve tereddütlü adım olan mülakat sınavı, POMEM adaylarının zaferini belirliyor. Görüşme aşamasında adayların istenilen özelliklere uygun olup olmadığı gözlemlenir.

Adaylardan çeşitli sorular içeren bir kart seçmeleri istenir ve bu konudaki görüşlerini ifade ettiklerinden emin olmak için algısal ve ifade etme yetenekleri incelenir. Bu süre zarfında komite tarafından adaya sorular sorulabilir. Adaylarda incelenen özellikler şu şekildedir;

  1. – Konu hakkında bilgi düzeyi (20 Puan)
  2. – Özgüven (20 Puan)
  3. – Kendisinden istenileni kavrama (20 Puan)
  4. – Beden dilini kullanma becerisi (20 Puan)
  5. – İfade yeteneği (20 Puan)

Mülakat sınavında başarılı bir sonuç alınabilmesi için en az 70 puan alınması gerekmektedir. Yukarıdaki sınav adımlarını geçen adaylar bir puan alır ve puanlarına göre skor tablosuna girer. Adayların müdür ve milletvekili olarak sınıflandırılmasında etkili olan bu puan türü, adayın KPSS puanının % 25’i, fizik yetenek sınavının % 25’i ve idame sınavının% 50’si toplamı hesaplanarak hesaplanır ve polis memuru olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.