tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,5434
EURO
36,2781
ALTIN
2.919,16
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru E-Devlet 2023

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru E-Devlet 2023

Şartlı eğitim yardımı başvuru şartları, şartlı-eğitim yardımı başvurusu, ptt şartlı-eğitim yardımı sorgulama, şartlı eğitim yardımı başvuru e-devlet, şartlı eğitim yardımı nasıl alınır, 2023 şartlı eğitim yardımı ne kadar, şartlı-eğitim yardımı lise nedir, şartlı eğitim yardımı e-devlet, eğitim yardımı başvurusu gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru E-Devlet 2023

Şartlı eğitim yardımı, bir çeşit eğitim destek fonu olarak da görülebilir. Maddi güçlükler nedeniyle çocuklarını okula göndermede güçlük çeken düşük gelirli ailelere verilen maddi destektir. Çocukların eğitimi bu program aracılığıyla finanse edilebilir. Şartlı eğitime destek, bölge valisine bağlı SYDV aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu noktada, SYDV’nin ne olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. SYDV, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” anlamına gelmektedir. Vakıf her bölgeye dağılmış ve o bölgedeki ihtiyacı olanlara sosyal yardım sağlamakla sorumludur. Bölge yönetiminin eğitim destek programlarından biri olan vakıf tarafından şartlı eğitim desteği de verilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle çocuklarını okula göndermekte zorlanan ailelere şartlı eğitim desteği verilmektedir. Anne yaşıyorsa yardım anneye bağlanmakta aksi takdirde yasal vasi yardımı alabilir. Şartlı eğitim yardımı, gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde zorunlu eğitim sırasında ödenir. Diğer bir deyişle çocuğun eğitim desteği liseden ayrılıncaya kadar devam eder. Eğitim desteği için başvuran kişilerde aranan şartlar ise;

  • T.C vatandaşı olmak,
  • Yardım alabilmek için anne veya yasal vasinin yaşı 18 yaşından büyük olmalı,
  • Yardım için başvuran aileler, ihtiyaç sahibi olduklarını kanıtlamalı. Böylece bir gelir testi yapılmalı,
  • Aile sağlık sigortasına sahip olmamalı,
  • Çocuk eğitim hayatına tam anlamıyla devam etmelidir. Yardım aldıktan sonra çocuğun okula gitmedi tespit edilirse yardım kesilir.

SED yardımı başvurusu nasıl yapılır, ne kadar verilir gibi sorularınız cevabını içeriğimize tıklayarak erişebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitim parası sayılan bu yardım, ilçe yetkililerine bağlı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından sağlandığını belirtmiştik Başvurular her ilçede bulunan SYD Vakıflarına yapılmaktadır. Şartlı eğitim yardımı için nasıl başvurabilirim? diyorsanız başvuru sürecini sizler için adım adım anlatalım;

  • Başvuru yapabilmek için SYDV’ye şahsen müracaat etmelisiniz.
  • Anne ya da çocuğun bakımından sorumlu kişi, gerekli belgelerle birlikte bağlı olduğu ilçenin SYDV’sine başvuru yapabilir.
  • Vakıf, sunulan belgeleri değerlendirdikten sonra aileye başvuru sonucu bildirmektedir.
 Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir

2023 Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir

SYDV’ye yapılacak olan yardım başvurusunun şahsen gerçekleştiğini yukarıda ifade ettik. Başvuru esnasında gerekli belgeler ise;

Bu belgeler başvuru esnasında gerekli olmaktadır. Başvuru için istenen belgeleri hakkında bilgi verecek olursak;

  • Ailenin ihtiyaçlarını teyit eden belge de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından elde ediliyor. Gelir kriterine göre yapılan araştırmaya göre bu belge zor durumdaki ailelere verilmektedir. Bu belgeyi bir işlem için zaten aldıysanız, vakfa zaten kaydoldunuz demektir. Böylece, belgeyi yeniden almanıza gerek yoktur. Ancak, bu tür bir yardım için ilk kez başvuruyorsanız, bir gelir testine girmeli ve bir yardım belgesi almalısınız.
  • Başvuru kayıt formu ve şartlı eğitim ve sağlık yardımı takip formu, vakıf tarafından sağlanmaktadır. Başvuru talep edildiğinde görevli tarafından şahsınıza verilecek bu formları eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.
  • Öğrenci kimliğinde, çocuğun okuduğu okul ve sınıfla ilgili bilgiler açıkça gösterilmelidir. Bu belgeyi okul yönetiminden edinebilirsiniz. Dilerseniz elektronik okul sistemini de kullanabilirsiniz. Ancak belgede net bir imza olmalıdır.

Devlet Bursu Nasıl Alınır? tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardım başvurusu ardından yardım almaya uygun olunup olunmadığını sorgulamanın 3 yolu vardır. Şartlı eğitim yardımı sorgulama işlemleri;

  1. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
  2. Telefon ile sorgulama
  3. İnternet üzerinden

şartlı eğitim yardım başvurusu sorgulanabilmektedir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sorgulama

Şartlı eğitim yardımı başvurusunun sonucu hakkında daha fazla bilgi edinmek için başvurduğunuz kurumu ziyaret edebilirsiniz. Yetkili kişiye kimliğinizi göstererek başvurunuzun durumunu öğrenmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

2023 yılı SGK eğitim öğretim yardımı hakkında bilgi için yazımızı inceleyiniz.

Telefon ile Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulaması

Bilgi almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın çağrı merkezini de kullanabilirsiniz. ALO 144‘ü arayarak başvuru süreci ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

İnternetten Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama E-devlet

E-Devlet üzerinden başvurduğunuz yardımın sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Yalnızca gerekli olan TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine sahip olmalısınız. E-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek 2,5 TL’ye e-devlet şifresini alabilirsiniz.

Maddi Yardım Başvurusu

Diğer tüm devlet yardımları gibi, şartlı eğitim yardımı PTT şubeleri tarafından ödenir. Yardım alma hakkınız varsa, kimlik belgelerinizi kullanarak herhangi bir PTT şubesine başvurabilirsiniz. Burada PTT’den çocuk yardımı öğrenebilir ve alabilirsiniz. Başvuru sürecinde yardımdan yararlanacak kişinin Ziraat Bankası hesabına sahip olduğu belirtilirse yardım bu hesaba da yatırılabilmektedir. Bu konu hakkında başvuru sürecinde sizinle ilgilenen vakıf yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Yapılır? Ne Zaman Yatar?

Şartlı eğitim yardımı toplu olarak yılın bir ayı içinde verilmektedir Bu ücretli aylar ise; Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım ayları olmaktadır. Bu aylarda ödemeler genellikle ayın 24’ü ile 28‘i arasında yapılmaktadır. Yardımın ödemeleri kişinin T.C kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşir.

Şartlı Eğitim Parası Ne Kadar? 2023

Şartlı yardımın miktarı çocuğun eğitim düzeyine ve cinsiyetine bağlıdır. Yardım miktarı:

  1. İlkokula giden erkekler için aylık 45 TL, ilkokula devam eden kızlar için aylık 50 TL,
  2. Liseye devam eden erkekler için aylık 55TL, ortaokula devam eden kızlar için aylık 75 TL

olarak verilmektedir. Korona virüs salgın sürecinde öğrencilere para yardımı başvuruları hakkında bilgi almak için ilgili yazımızı inceleyiniz.

Yorumlar

  1. Ömer dedi ki:

    Şartlı eğitim yardımı biraz daha fazla olursa güzel olur.