tiktok iş fikirleri sosyal yardımlar krediler
DOLAR
34,6098
EURO
36,3638
ALTIN
2.921,37
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır? 2023 Şartları

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır? 2023 Şartları

Tarımsal elektrik aboneliği şartları, bahçeye elektrik aboneliği 2023, tarımsal elektrik aboneliği tebliğ, hayvancılık için elektrik aboneliği, köy ev elektrik aboneliği için gerekli evraklar, tarımsal sulama elektrik projesi, tarımsal sulama elektrik aboneliği yönetmeliği, başvuru evraklarını Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır? isimli yazımızda açıkladık.

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır? 2023 Şartları

Hayvancılık ile ilgilenen çiftçilerimiz, Tarım ve Orman Bakanımız aracılığıyla tarımsal elektriğe abonelik açabilecek. Bu projelerin sulama, bahçe elektriği ve konteynırlara sahip olup olmayacağına dair net bir açıklama yok. Bu içerikte tarla, bahçe ya da hayvan çiftliklerinin su ihtiyaçları için ucuz tarımsal sulama projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz aşağıda konu hakkında bilgi bulabilecek.

Tarımsal Sulama Elektrik Projesi Nedir? Kimler Başvuru Yapabilir?

Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğe göre tarım alanlarının sulanması için çiftçilerimize ucuz elektrik temin etme projesidir. Bu proje doğrultusunda çiftçilerimize destek verilmektedir. Bu kapsamda tüketilen kilowatt aktif enerji başına 1,70 Kuruş yardımı ödenmektedir. Tarımsal Sulama Elektrik Projesi ziyaret ederek mevzuatı inceleyebilirsiniz. Yeni düzenleme ile aşağıda verilen sektörler tarımsal ucuz elektrikten yararlanacaktır.

  1. Küçükbaş hayvancılık işletmeleri
  2. Büyükbaş hayvancılık işletmeleri
  3. Tarımsal sulama alanları
  4. Kanatlı ve kümes hayvanı yetiştiriciliği işletmeleri

Bu tarımsal elektrikten yararlanabileceklerdir. Destekten yararlanmak isteyeler elektrik dağıtım şirketlerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Şirketlerin bazıları ise çiftçilerden işletmelerinin proje oluşturmalarını talep edebilirler.

Kırsal Kalkınma Projeleri Tarımsal Sulama Hibeleri

Bu proje dışında kırsal kalkınma projeleri çerçevesinde tarımsal sulama tesislerinin kurulması için belirlenmiş oranlarda geri ödemesiz hibe verilmektedir. 7 Aralık Resmi Gazete’de yayınlanan bildirime göre, münferit sulama bölgeleri devlet tarafından destekleniyor.

  1. KDV hariç projenin %50’sine hibe verilmektedir.
  2. Projenin maksimum tutarı 1 milyon TL’yi geçmez. Kısacası en fazla 500.000 TL tarımsal sulama desteği ödemesi yapılmaktadır.

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır?

Yeni bir yönetmelik yayınlanmadığı takdirde, tarımsal elektrik açmak isteyenler bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvururlar. Elbette destekten yararlanacak olan kişinin aşağıdaki evrak ve belgeleri hazırlaması gerekir.

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır?

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır?

Tarım Elektriği Almak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

  1. Başvuru sahibini kimlik kartı fotokopisi,
  2. Tarımsal elektrik başvuru dilekçesi,
  3. Vergi levhası,
  4. İşletme binasının tapusu veya tarlanın tapusu,
  5. Arazinin haritası ve onaylı projesi,
  6. Bina için talep ediliyor ise iç tesisat projesi (mühendis onaylı)
  7. Çiftçi kayıt belgesi, (ÇKS)
  8. Tarım İl Müdürlüğünden alınmış tespit evrakı,
  9. Hayvan çiftliğinin su kullanım izin belgeleri (onaylı)
  10. Taahhütname

Ülkemizde hizmet veren; ADM, Akdeniz, Akedaş, Aras, Ayedaş, Başkent, Boğaziçi, Çamlıbel, Çoruh, Dicle,  Fırat, GDZ,  KCETAŞ, Medaş, Osmangazi, Sedaş, Toroslar, Tredaş, Uludağ Dağıtım A.Ş, Vedaş ve Yedaş gibi firmaların başvuru evrakları birbirinden farklı olabilmektedir.

GAP, DOKAP, DOP, KOP gibi projelerde yer alan tarımsal elektrik abonelik işlemleri mevzuat hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilir. Yazımızda yer alan elektrik aboneliği için gerekli belgeler ve evrak listesi dağıtım şirketlerinin web sitelerinden alınarak bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.