Tarımsal elektrik aboneliği şartları, bahçeye elektrik aboneliği 2023, tarımsal elektrik aboneliği tebliğ, hayvancılık için elektrik aboneliği, köy ev elektrik aboneliği için gerekli evraklar, tarımsal sulama elektrik projesi, tarımsal sulama elektrik aboneliği yönetmeliği, başvuru evraklarını Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır? isimli yazımızda açıkladık.
Hayvancılık ile ilgilenen çiftçilerimiz, Tarım ve Orman Bakanımız aracılığıyla tarımsal elektriğe abonelik açabilecek. Bu projelerin sulama, bahçe elektriği ve konteynırlara sahip olup olmayacağına dair net bir açıklama yok. Bu içerikte tarla, bahçe ya da hayvan çiftliklerinin su ihtiyaçları için ucuz tarımsal sulama projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz aşağıda konu hakkında bilgi bulabilecek.
Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğe göre tarım alanlarının sulanması için çiftçilerimize ucuz elektrik temin etme projesidir. Bu proje doğrultusunda çiftçilerimize destek verilmektedir. Bu kapsamda tüketilen kilowatt aktif enerji başına 1,70 Kuruş yardımı ödenmektedir. Tarımsal Sulama Elektrik Projesi ziyaret ederek mevzuatı inceleyebilirsiniz. Yeni düzenleme ile aşağıda verilen sektörler tarımsal ucuz elektrikten yararlanacaktır.
Bu tarımsal elektrikten yararlanabileceklerdir. Destekten yararlanmak isteyeler elektrik dağıtım şirketlerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Şirketlerin bazıları ise çiftçilerden işletmelerinin proje oluşturmalarını talep edebilirler.
Bu proje dışında kırsal kalkınma projeleri çerçevesinde tarımsal sulama tesislerinin kurulması için belirlenmiş oranlarda geri ödemesiz hibe verilmektedir. 7 Aralık Resmi Gazete’de yayınlanan bildirime göre, münferit sulama bölgeleri devlet tarafından destekleniyor.
Yeni bir yönetmelik yayınlanmadığı takdirde, tarımsal elektrik açmak isteyenler bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvururlar. Elbette destekten yararlanacak olan kişinin aşağıdaki evrak ve belgeleri hazırlaması gerekir.
Ülkemizde hizmet veren; ADM, Akdeniz, Akedaş, Aras, Ayedaş, Başkent, Boğaziçi, Çamlıbel, Çoruh, Dicle, Fırat, GDZ, KCETAŞ, Medaş, Osmangazi, Sedaş, Toroslar, Tredaş, Uludağ Dağıtım A.Ş, Vedaş ve Yedaş gibi firmaların başvuru evrakları birbirinden farklı olabilmektedir.
GAP, DOKAP, DOP, KOP gibi projelerde yer alan tarımsal elektrik abonelik işlemleri mevzuat hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilir. Yazımızda yer alan elektrik aboneliği için gerekli belgeler ve evrak listesi dağıtım şirketlerinin web sitelerinden alınarak bilgi amaçlı paylaşılmıştır.